Malmöbaserade Earin lanserar idag nya true wireless-luren A-3. Inuti sitter egenutvecklade högtalarelement som, enligt egen utsago, pumpar igenom 20 procent mer luft än konkurrenterna. Genom att släppa igenom mer luft blir basen djupare.

Till skillnad från andra true wireless saknar A-3 den där nedstickande tappen, där mikrofonen vanligtvis är placerad. Istället har Earin valt att integrera två olika typer av sensorer i varje hörlur, en mikrofon och en accelerometer. Accelerometern reagerar på vibrationer i kroppen när du pratar. En adaptiv algoritm analyserar sedan röster och bakgrundsljud i realtid från mikrofonen och silar bort omgivande bakgrundsljud.

En annan funktion värd att notera är att du inte behöver tänka på vilken hörlur som är för vänster eller höger öra. Earin använder en egen teknik som automatiskt tilldelar höger eller vänster när hörlurarna placeras i örat. Vi tippar på att de använder en spännande algoritm och ett visst mått av svart magi. A-3 har ip52-klassning, vilket innebär att du kan träna med dem eller använda dem utomhus fast det regnar.

A-3 fungerar med röststyrning via Google Assistant, Alexa och Siri. En laddning ger upp till fem timmars speltid och det medföljande etuiet har upp till 30 timmars batteritid.

Hörlurarna kommer att finnas tillgängliga under första kvartalet 2021 och kostar 2 495 kronor.