För första gången någonsin har vi på M3 rapporterat från en digital CES-mässa, en av världens största mässor för konsumentteknik som annars hålls årligen i Las Vegas. Nu när mässan är officiellt avslutad har vi sammanfattat några av de största lanseringarna som skedde under veckan som gick.

Det här är bara en bråkdel av allt som lanserades under veckan. Vill du ta del av hela vår CES-bevakning kan du läsa mer här!

Sony CES 2021

Sony bjuder på 4k- och HDR-streaming till sina Bravia-användare

Sony släpper en ny serie tv-apparater inom Bravia-serien som går under beteckningen Bravia XR. De här har en ny processor som ska anpassa bilden efter hur vi ser och hör. Den ska även kunna förvandla stereo-ljud till surround baserat på vad som händer i bild.

Sony är som bekant inte bara tillverkare av teknik såsom tv-apparater, hörlurar och spelkonsoler, de producerar även film. Nu lanserar de Bravia Core, där användare av Sonys tv-apparater kan ta del av deras bibliotek av storfilmer, såsom Venom, Resident Evil eller Spider-Man. Användare ska även få ta del av behind the scenes-material. Det återstår att se om och när det här kommer att finnas tillgängligt i Sverige.

Läs mer om nya Bravia-modellerna här!

Samsung CES 2021

Samsung lanserar neo qled och gigantiska mikro led-apparater

Samsung har som bekant kört hårt med sina qled-tv apparater. De har nu visat upp sin senaste generations tv-modeller: Neo Qled. Genom att använda en ny teknik de kallar för quantum mini led och en sprillans ny processor får de ännu bättre kontroll för led-panelen. De släpper två modeller, en med 4k och en med 8k

De visade även upp två gigantiska mikro led-tv:apparater för konsumenter, en 90-tummmare och en på 110 tum. Mikroled är tekniken vi först såg Samsung använda för att skapa den gigantiska skärmen The Wall.

Läs mer om Samsungs nya tv-apparater här!

LG oled 42 tum

LG visar upp sin minsta oled-tv hittills och molnspeltjänster

Trött på att tv-apparaterna bara blir större och större? Passar en gigantisk skärm inte din inredningsstil eller får du helt enkelt inte plats med en gigantisk tv i vardagsrummet? Nu behöver du inte längre kompromissa med kvaliteten när du väljer en lite mindre skärm, LG visar upp sin senaste oled-modell i 42-tumsstorlek.

Läs mer om LG:s nya, lilla oled här!

LG passade även på att under mässan berätta om en välkommen nyhet för gamers. Nu ska nämligen nya tv-apparater från tillverkaren få stöd för både Googles molnspeltjänst Stadia och Geforce Now. Stadia har en tid funnits i bland annat Sonys tv-apparater, men Geforce Now är LG först med.

Läs mer om LG:s implementering av Stadia och Geforce Now här!

HP Elite Folio

HP:s nya laptop har ett dygns batteritid

Elite Folio är HP:s nya bärbara med en lite udda, "pull forward"-design, där skärmen kan skjutas fram i en vinkel och ställas upp likt en surfplatta över tangentbordet. Men designen är inte det enda som sticker ut i den här datorn, HP hävdar nämligen att den under huven sitter på ett batteri som håller i över ett dygn.

Läs mer om HP Elite Folio här!

Supersnabb skärm i senaste bärbara från ROG

Asus släpper enligt sig själva gaminglaptop med världens snabbaste skärm i en bärbar dator. ROG Strix Scar 17 har en uppdateringsfrekvens på 360 Hz och en svarstid på 3 millisekunder. Galet snabbt med andra ord!

Läs mer om Asus nya gaminglaptops här!

Nvidia levererar dundergrafik till bärbara

Nvidia visar upp sina nya grafikkretsar i RTX 30-serie, tänkt till bärbara datorer för gamers på språng! Första datorerna kan vi förväntas se i januari.

Läs mer om Nvidias RTX 30-serie här!

Intel Core H

Intel-processorer för ultrasmidiga laptops

Intel lanserar nya processorer till bärbara iCore H-serien. De här är specifikt tänkta att finnas i vad de kallar för "ultraportabla" datorer. Datorer med 11:e generationens Intel Core-chip kommer även att vara de första som stöder Alexa röstkommandon för Amazon-certifierade smarta hem-kameror

Läs mer om Interls nya Core H-serie här!

Lavie Mini

Lenovo visar smarta glasögon och Switch-utmanare

Lenovo visade under årets mässa upp flera intressanta prylnyheter. Förutom ett par smarta glasögon i form av Thinkreality A3, visade de även upp för andra året i rad ett portabelt gamingkoncept, inte helt olikt Nintendo Switch. Den här gången är det i samarbete med företaget Nec och konceptet går under namnet Lavie Mini. Minidatorn kommer med en display med full hd-upplösning och en i7-processor under huven.

Läs mer om Lavie Mini här!

Oneplus Band

Oneplus släpper aktivitetsarmband

Mobiltillverkaren Oneplus släpper sitt första aktivitetsarmband. Oneplus Band har alla de funktioner vi brukar se i smartklockor och träningsarmband, såsom olika sensorer för aktivitetsmätning, pulsmätare och pulsoximeter. Tyvärr är det enbart tillgängligt i Indien till att börja med.

Läs mer om Oneplus Band här!