I november kom rykten om att Samsung utvecklar en konkurrent till Apples Airpods Pro, och nu har mycket riktigt Galaxy Buds Pro lanserats.

Hörlurarna använder ai-styrd aktiv brusreducering som till exempel kan slå av och på musik automatiskt när bäraren talar. Du kan välja mellan att stänga ute allt ljud eller släppa igenom och förstärka vissa ljud ur omgivningen, så att du exempelvis inte missar varningsljud i trafiken.

Samsung har valt en design med dubbla högtalarelement, ett baselement på 11 millimeter och ett diskantelement på 6,5 millimeter.

Företaget har också lagt till en Auto Switch-funktion som ska göra det lättare att använda hörlurarna med flera olika enheter. Om du till exempel har både mobil och platta från Samsung kan systemet automatiskt byta från plattan där du ser på film till telefonen när du får ett inkommande samtal.

En intressant teknik är möjligheten att synka ljudet från mikronerna i Galaxy Buds Pro med mikrofonerna i nya Galaxy S21, så att du kan spela in video med ljud från både omgivningen och din röst utan att det ena ljudet blir för svagt.

Batteriet ska hålla i åtta timmar, med ytterligare 20 timmars laddning från etuiet. Rekommenderat pris är 2 490 kronor och hörlurarna börjar säljas 15 januari.