För ungefär ett halvår sedan blev CS: GO-proffset Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, placerad på bänken av laget Dignitas. Sedan dess har framtiden varit oviss. "GeT_RiGhT" valde dessutom att hålla sig undan sociala medier, och det var först den 19 december, när han lade upp en trailer på sitt Twitterkonto, som diverse spekulationer började dyka upp igen.

"GeT_RiGht" har länge varit ett av de största namnen på CS-scenen, längre än vad vissa nuvarande stjärnor ens spelat. Hans historia började redan när spelet hette just Counter-Strike och redan under sluteran på detta spel var han rankad i toppen av världen.

När han därefter gick över till spelet Counter-Strike: Global Offensive var han inte längre bara uppe bland toppspelarna. Både 2013 och 2014 rankades han som bäst i världen av HLTV.org och var bland annat delaktig i den extrema vinstsviten på 87 matcher med laget Ninjas in Pyjamas.

Men, tillbaka till den där trailern! Stjärnan har sedan en knapp månad tillbaka gett antydningar på att någonting är på gång. Många har spekulerat i om han skulle välja att plocka upp det nya fps-spelet Valorant, som kom ut strax innan sommaren.

Men icke. Istället kom ett helt annat besked. "GeT_RiGhT" har förvisso skrivit under för Dignitas ännu en gång, men denna gång kommer han inte vara en professionell CS:GO-spelare, utan ska i stället bli streamare på heltid. Det avslöjades i en intervju med Dexerto. På sin Twitchkanal har svensken nästan 600 000 följare och streamen som förde med sig beskedet har setts av drygt 638 000 personer.