Max Craddock skulle precis kliva på en partybuss i hamnstaden Olbia, Sardinien, tillsammans med sin nyinköpta eldkastare när han snabbt blev varse att italienska lagar vare sig tillåter eldkastare i privat ägo eller dito objekt på en partybuss. Inte ens om den tillverkats på order av Tesla-vd:n Elon Musk.

Han blev arresterad och placerad i häkte. Det skriver tidningen Techcrunch, som tagit en närmare titt på de juridiska konsekvenserna av att inneha produkten. Craddock, som trodde att han skulle få en varning, blev chockad när han fick höra av domaren att innehav av eldkastare kan ge upp till 10 års fängelse.

Craddock hade tur och blev släppt efter en vecka i häktet, men han är inte den enda som råkat i klammeri med rättvisan. Författaren John Richardson var i sitt hem i London när någon knackade hårt på dörren. Han öppnade och möttes av fem beväpnade poliser. Anledningen? Han hade också köpt en eldkastare från Elon Musk. I Schweiz har uppemot 1 000 köpare fått sina eldkastare konfiskerade samt ålagts att betala böter.

Det är inte bara i Europa polisen har slagit till. Även personer i USA har fått oönskad kontakt med polis och myndigheter på grund av eldkastaren. Amerikanska myndigheter har nu i allt högre utsträckning börjat klassa Elon Musks ”ploj”-eldkastare som ett farligt vapen, skriver Techcrunch,