National Highway Traffic Safety Administration, en federal myndighet i USA som ansvarar för att förbättra säkerheten i trafiken, har nu fattat ett nytt beslut som tillåter mindre biltillverkare att sälja replikor av bilar som producerades för åtminstone 25 år sedan.

Till följd skriver Delorean Motor Company att beslutet kan leda till att den ikoniska Delorean-bilen, tveklöst mest känd för sin roll i filmen Tillbaka till Framtiden, kan göra en återkomst genom programmet. 

Enligt DMC har den mångåriga väntan på beslutet ihop med coronapandemin gjort att det nu är oklart när en eventuell produktion kan dra igång och i vilken form. Den förbränningsmotor som företaget ursprungligen tittat på att använda närmar sig också slutet av sin livscykel. Detta i kombination med nya regleringar, en marknad i förändring och en ny Biden-administration i Vita huset har gjort att företaget nu överväger att göra om fordonet till en elbil.

Det hela hänger egentligen på att den finansiella backningen de räknat med fortfarande är tillgänglig. Biltillverkaren lovar att berätta mer så snart de kan.

Delorean visade tidigare upp en elbils-variant av Delorean på New York International Auto Show 2012.

Läs också: Första bilderna på Hyundai Ioniq 5