I en ny sällsynt intervju med nya zeeländska 1 NEWS bekräftar Valves vd Gabe Newell att företaget "definitivt" har flera nya spel under utveckling som de kommer att presentera.

Företaget som gjort sig känt för hyllade titlar som Half-Life, Portal och Counter-Strike hade en lång period på flera år där de knappt släppte något alls, varpå de plötsligt släppte vr-spelet Half-Life: Alyx med kort varsel i mars 2020.

Gabe Newell valde dock att inte berätta mer än så gällande vad för spel som företaget har på gång men konstaterade ändå att: "Det är roligt att göra färdigt spel."

Att Valve släppte Half-Life: Alyx under förra året säger han också skapade mycket momentum inom företaget att vilja göra mer spel för en spelare.

På grund av coronapandemin har Gabe Newell varit fast i Nya Zeeland sedan våren 2020 och har fått tillåtelse att bo där och planerar att göra det för den överskådliga framtiden. 

Till följd har det uppstått rykten om att Valve aktivt planerar att öppna upp ett kontor i landet. Gabe Newell nekar dock till detta men konstaterar att han oavsett hört ett "starkt intresse" från många anställda om att omplaceras.

Gabe Newell säger också att Nya Zeelands hälsoinfrastruktur har ett kritiskt värde för ett företag under en pandemi och att de skulle vara betydligt mer produktiva i Nya Zeeland än i exempelvis Irland eller Los Angeles.

Han säger också att det känns som en allt mer realistisk möjlighet att Valves e-sportsturneringar för DOTA 2 och Counter-Strike: GO skulle kunna äga rum i landet. Den senaste upplagan av DOTA 2-turneringen The International för 2020 skulle ursprungligen ägt rum i Stockholm innan den blev inställd.

Läs också: EU bötfäller Valve och fem utgivare för att ha geoblockerat spel