Testad produkt: Seven
Pris: 99 kr/mån, 595 kr/år på App Store eller Google Play

Appen Seven har ett annorlunda koncept. Varje träningspass är nämligen, som namnet antyder, bara sju minuter långt. Det här är tänkt som ett sätt att få även den mest stressade och omotiverade personen att ägna en liten stund varje dag åt att röra på sig.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Seven är ett fantastiskt koncept för att få även den mest stressade att börja röra på sig. Men avsaknanden av någon typ av instruktör gör att vi saknar motivationen vi får hos andra appar. Kombinerat med avsaknaden av pedagogik, genomtänkta pass och nytänk i momenten gör att premiumkänslan inte infinner sig.
 

Positivt

  • Riktigt utmanande träning på kort tid.
  • Fungerar riktigt bra på Apple Watch.
  • Billigt.

Negativt

  • Föga nytänkande moment
  • Begränsad funktionalitet
  • Ingen närmare vägledning från tränare

Seven har ett gratisabonnemang med begränsat utbud. Vi har testat abonnemanget för 99 kronor i månaden som ger oss tillgång till samtliga pass, köper du ett helårsabonneman blir månadskostnaden 49 kronor.

Träna direkt i klockan

Seven finns enbart till mobila plattformar och Apple Watch. Gränssnittet är lätt att förstå och du kan med hjälp av Airplay spegla den till tv:n. Utöver möjligheten att träna diverse pass är funktionaliteten begränsad. Här finns inga schemaläggningsfunktioner, allmänna kost- eller hälso-tips eller community-funktioner. På smartklockan fungerar den riktigt bra, med tydliga animationer direkt i urtavlan.

Seven Apple Watch

Med den begränsade tiden är det snabba puckar och intensiv träning som gäller. Träningspassen är upplagda så att du blir presenterad en ny rörelse med hjälp av en animation. Varje moment pågår i runt 30 sekunder, sedan får du några sekunder på dig att göra dig redo för nästa tärningsmoment.

Sju minuter kanske låter som lite tid för att få hjärtat att pumpa och svetten att rinna, men halvvägs genom passet sneglar vi på nedräkningen och undrar hur det bara kan ha gått några minuter. De minuterna som vi tillbringar i Seven känns som några av de längsta någonsin. För den vältränade finns det såklart även möjlighet att göra passet två gånger, eller kombinera två pass.

Bristande nytänk och vägledning

Själva momenten i sig är inte revolutionerande, även med tillgång till det utökade premiumutbudet. Det handlar om knäböj, armhävningar, plankan och andra bekanta rörelser. Det här gör passen tillgängliga för alla som varit med på åtminstone en idrottslektion, men det blir också tråkigt i längden.

I och med att den enda vägledningen du får är via animationer blir det inte bara mindre motiverande, utan det finns även en risk att mindre erfarna hemmagymnaster inte får de pekpinnar som är viktiga för att träningen inte ska slita på kroppen.

Seven

Uppbyggnaden i själva passen känns inte lika genomtänkta som hos flera andra appar. Det finns till exempel ingen gradvis uppbyggnad av intensitet mellan momenten eller tankar på att växla muskelgrupper mellan rörelserna.

Det finns till och med ett läge som heter Random Freestyle, där appen slumpmässigt blandar ihop rörelser beroende på dina preferenser, vilket indikerar en viss oförsiktighet när det gäller att låta användaren träna intensiva och potentiellt slitande rörelser på helt eget bevåg.

Om appen

Testad: Januari 2021
Kontakt: Seven
Plattformar: Ios, Apple Watch och Android.
Träningstyp: Hemmaträningspass med instruerande animationer.
Övrigt: Stöder Airplay och Chromecast. Kan kopplas till smartklockor.
Pris: 99 kr/mån, 595 kr/år. Gratisversion finns.

Ladda ner till IOS här, eller Android här.

Betyg: 3 av 5