Garmin har nu lanserat sin nya smartklocka Lily som företaget säger är särskilt designad av kvinnor, för kvinnor. Något som först uppmärksammades av The Verge.

Smartklockans design har ett mer klassiskt utseende med en rund "urtavla" och är mindre än andra smartklockor med en diameter på enbart 34,5 mm. Smartklockans skärm är också mer monokrom samtidigt som den fortfarande använder touch. Klockans batteri ska räcka för hela fem dagars användning.

I vanlig ordning kommer Garmin Lily fortfarande med mätfuntkioner för stegräkning, träning, sömn, stress, blodsyremättnad, menstruation och graviditet. Samtliga funktioner har tidigare dykt upp i Garmins andra klockor. Värt att nämna är att Lily-modellen inte har några funktioner för gps, offline-musik eller Garmin Pay.

Smartklockan släpps i två versioner och flera olika färger.

Garmin Lily Sport Edition som är gjord av aluminium och har ett silikonband samt ett pris på 199 dollar, motsvarande cirka 1662 kronor, exklusiva lokala tillägg.

Samt Garmin Lily Classic Edition i rostfritt stål som istället har ett läderband och ett pris på 250 dollar, motsvarande cirka 2087 kronor, exklusive lokala tillägg.

Läs också: Test - Vi testar 12 av de bästa klockorna du kan köpa just nu