Testad produkt: Freeletics
Pris: 399 kr/kvartal, 649 kr/halvår eller 849 kr/år på Appstore eller Google Play

Betyg 3 av 5

Omdöme

Freeletics erbjuder verkligen träning för alla, med möjlighet att individualisera passen efter just dina behov. Men oavsett hur snyggt upplägget än må vara tryter motivationen på grund av ett klumpigt upplägg utan motivation.

Positivt

  • Snygg och tydlig app.
  • Bra möjligheter att individualisera för olika omständigheter.
  • Stor mångfald i träningsformerna.
  • Kan enkelt anpassa rekommenderade pass efter dagsform.

Negativt

  • Ej motiverande upplägg.
  • Många pass kräver extra utrustning.
  • Inget månadsabonnemang.
  • Stöder inte Airplay eller Chromecast
Freeletics är erbjuder så kallad Hiit-träning, det vill säga högintensiv intervallträning, i form av rörliga bildspel. Det här är med andra ord ingenting för dig som vill ha en mysig mjukstart på träningen, utan snarare vill komma igång och svettas ordentligt i hemmet.

Freeletics erbjuder även en app tänkt för dig som vill lägga om din kost, men vi har fokuserat på just träningsdelen. Det kortaste abonnemanget är tre månader för 399 kronor, men appen blir betydligt mer prisvärd för den som kan tänka sig att teckna ett abonnemang för en längre period.

Snyggt, intuitivt och funktionellt

Gränssnittet i appen är fantastiskt snyggt och lättanvänt, med många intressanta funktioner. Till en början får du ställa in vad du vill få ut i form av mål och så vidare, samt vilken utrustning du har tillgång till, om du vill träna tyst ifall att du bor i en lyhörd lägenhet eller har ont om plats.

Freeletics

Utbudet av olika moment och pass är gigantiskt, med allt från löpning till styrketräning. Dessvärre kräver en stor del av passen ytterligare utrustning såsom hävstång eller vikter. Utöver rena träningspass finns här även ljudspår som ger dig tips. Freeletics listar även platser i närheten där du kan träna gratis, såsom utegym där du kan checka in om du vill nätverka med andra Freeletics-användare irl.

Du kan välja att göra enstaka pass eller påbörja en så kallad träningsresa. Då får du ett utvalt pass om dagen. Om du inte är nöjd med det föreslagna passet, går det att anpassa efter behov genom att utesluta vissa muskelgrupper eller ändra längden på passet.

Omotiverande upplägg

Själva träningspassen består av bildspel där du får se vilken rörelse du ska göra, hur lång tid eller antal gånger. Passen är i stort sett enbart visuella med ljudindikationer när det är dags att byta position.

Precis som med till exempel Aaptiv är det bildspel som gäller, med korta klipp föreställande personer med stränga ansikten som visar hur du ska göra rörelserna. Du får däremot själv hålla koll på hur många gånger du ska utföra rörelsen och sedan manuellt byta till nästa moment på skärmen. Det här gör att du ständigt kommer ur din position när du hela tiden måste sträcka dig efter mobilen. Appen stöder inte heller Airplay eller Chromecast, om du inte skärmspeglar via mobilens gränssnitt.

Freeletics

Freeletics lägstanivå när det gäller avancerad träning, är definitivt högre än hos andra appar vi testat. Även om vi initialt ställde in att vi var långt ifrån proffs förväntades att vi skulle kunna utföra relativt avancerade rörelser. Som tur är finns det möjlighet att se en video hur momentet ska utföras.

Träningsmomenten är relativt monotona och utan någon typ av uppmuntran från appen tappar du snabbt motivationen. Det är oftast du själv som bestämmer när det är dags för nästa moment och utan pepp blir det lättare att fuska. Eftersom Freeletics erbjuder så pass intensiv träning behövs verkligen uppmuntrande tillrop under passen, men dessvärre finns här ingen peppande virtuell coach.

Om Freeletics

Testad: Januari 2021
Kontakt: Freeletics
Plattformar: Ios och Android.
Träningstyp: Hemmaträningspass, bildspel. Även vägledd löpning
Övrigt: -
Pris: 399 kr/kvartal, 649 kr/halvår eller 849 kr/år.

Ladda ner till Ios här, eller Android här.

Betyg: 3 av 5