Xiaomi har under fredagen presenterat sin nya Mi Air Charge-teknik som ska göra det möjligt att trådlöst ladda flera enheter samtidigt. Detta även om enheterna används, du går runt med dem eller det till och med är något mellan enheten och själva laddaren, rapporterar Gsmarena.

Att döma av bilderna som Xiaomi släppt så tycks Mi Air Charge vara en produkt av det större slaget, ungefär som ett nattduksbord. Laddningsstationen ska oavsett kunna ge en laddning på 5W med räckvidd på flera meter. Fysiska objekt som är i vägen påstås inte heller minska effekten.

För att lyckas med det hela använder sig Mi Air Charge av fem "phase interference"-antenner för att avgöra var en smartphone befinner sig. Var och en av phase interference-antennerna består i sin tur av 144 mindre antenner som sänder ut millimeter-vida vågor till telefonen.

För att laddningen ska fungera behöver mottagarenheten också vara utrustad med en motsvarande antennanordning som kan konvertera vågorna till ström. Enligt Xiaomi kommer deras framtida vardagsrumsenheter, så som högtalare, lampor och andra produkter för det smarta hemmet att vara designade med detta i åtanke. Längre fram kommer tekniken även vara kompatibel med smartklockor, fitnessband, med mera.

När Mi Air Charge kan tänkas släppas har Xiaomi däremot ännu inte sagt något om.

Läs också: Test - Bra jobbat, Samsung! Galaxy S21 Ultra är en fulländad mobil