Testad produkt: Aria Air
Pris: Från 399 kronor hos Prisjakt.

Fitbit är mest kända för sina aktivitetsklockor och smarta klockor med fokus att hålla koll på användarens fysiska aktivitet och hälsa. För den som vill följa sin vikt har Fitbit även släppt två smarta personvågar inom produktserien Aria. Vi har testat den senaste modellen Aria Air. Den här vågen är, som namnet föreslår, mer slimmad till det yttre och har en riktigt lätt, stilren design som gör den lätt att förvara.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Aria Air lämpar för en väldigt begränsad målgrupp, närmare bestämt den redan inbitne Fitbit-användaren som vill hålla koll på sin vikt i samma app där resten av träningen spåras. För alla andra konsumenter finns det bättre och mer prisvärda vågar.

Positivt

  • Lätt att komma igång med.
  • Användarvänligt gränssnitt i Fitbit-appen.
  • Liten och smidig design.

Negativt

  • Begränsad funktionsmässigt.
  • Statistik syns enbart i appen.
Aria Air har även blivit nedbantad på insidan. Till skillnad från föregångaren Aria, som utöver vikt kan mäta kropssfett och muskelmassa, får vi här faktiskt en helt vanlig våg. Det enda som skiljer den från en vanlig, "dum" våg är att den är utrustad med bluetooth och wifi.

Smidig på alla sätt

Precis som vi nämnt i nästintill varje test av Fitbits övriga produkter måste vi återigen ge en eloge till deras användarvänliga app. Vi stöter inte på några problem med att installera Aria Air och när vi väl kommer igång är instruktionerna solklara och lätta att ta till sig.

Fitbit Dumpar
Fitbit-appen fungerar felfritt och är en av de mest intuitiva vi testat.

I och med att vågen är kopplad till Fitbit-appen kan flera personer i hushållet använda Aria Air. De olika användarna loggar helt enkelt bara in på sin Fitbit-app och kopplar vågen till den. Varje gång du väger dig öppnar du appen, ser mätresultatet och klickar helt enkelt på ok för att spara det i appen. Det går även att se de senaste mätresultaten och tillägna dem till olika användare i efterhand.

Till skillnad från många andra testade smarta vågar, där vi får information om olika mätvärden och kanske till och med en väderprognos, levererar Aria Air enbart vikten. I och med att du måste öppna appen varje gång du ska väga dig för att se din viktutveckling är det också enkelt att tappa motivationen att överhuvudtaget använda vågen. Vi misstänker att de flesta väger sig i samband med badrumsbesöket på morgonen, vilket också är tillfället de flesta inte har mobilen på sig.

Fitbit Aria Air

Specifikationer

Testad: Januari 2021
Tillverkare: Fitbit
Sensorer: Vikt.
Omfång: 5-180 kg.
Mått: 299,7 mm x 299,7 mm x 15,4 mm. 1,77 kilo.
Anslutningar: Bluetooth, Wifi (enbart 2,4GHz). Har tillhörande app.
Rek. pris: 649 kronor
Pris: Från 399 kronor hos Prisjakt.

Betyg: 3 av 5

Fitbit Aria Air Pris vid test: 499 kr.

Bästa pris just nu: 522 kr