Google har meddelat att företaget stänger sina båda spelstudior i Los Angeles och Montreal som fram tills nu har utvecklat exklusiva spel till Stadia-tjänsten. De spel som redan har börjat utvecklas ska färdigställas, men inga nya investeringar ska göras, skriver Stadia-chefen Phil Harrison i ett blogginlägg.

De flesta som har jobbat på studiorna ska få andra roller inom Google, men Jade Raymond som ledde Stadia Games and Entertainment lämnar företaget.

Framöver ska Stadia fokusera på spel från andra spelutvecklare och om det kommer några exklusiva titlar till tjänsten blir det genom ett avtal med någon annan.

Phil Harrison säger att den nya inriktningen kommer göra Stadia bättre lämpad som publiceringsplattform för tredjepartsutvecklare. Under 2021 ska Google jobba för att göra det enkelt för utvecklare att leverera sina spel direkt till spelare.

Sean Hollister på The Verge skriver i en analys av beslutet att han tror att Google så småningom kommer lägga ner Stadia som en prenumeration riktad mot konsumenter, och istället erbjuda sina servrar och streamingteknik till spelutvecklare och kanske internetleverantörer.