Testad produkt: Mi Body Composition Scale 2
Pris: 194 kronor hos Amazon Sverige

Kinesiska Xiaomi är förmodligen mest kända på den svenska marknaden för sina mobiltelefoner, men de har även ett bastant utbud av produkter för det smarta hemmet. Där även ett flertal olika smarta vågar ingår.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Mi Body Composition Scale 2 ger dig otroligt mycket funktionalitet för pengarna. Utöver full koll på hälsan får den dessutom utökade användningsområden jämfört med alla andra smarta vågar vi testat, tacke vare sin låga kilotröskel. Ett riktigt bra val för den som letar efter en prisvärd våg. 
 

Positivt

  • Prisvärd.
  • Synkroniserar med andra hälsoappar.
  • Kan mäta ned till 100 gram.
  • App finns på svenska men…

Negativt

  • … Översättningen haltar.
  • Sparsmakad information via displayen.

Mi Body Composition Scale 2 har en relativt enkel design med en led-display högst upp som enbart visar vikten. Inuti själva appen finns desto mer data att ta del av. Efter en smidig installationsprocess får du efter första invägningen reda på mängder av information om din hälsa. Body Composition Scale 2 kan användas av upp till 16 olika användare och är den våg vi har testat där det är lättast att lägga till nya personer.
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2
M3 rekommenderar

Precis som Amazfit Smart Scale och Withings Healthmate får användarna information om fettprocent, muskelmängd, vattenmängd och mycket mer. Det går till och med att testa balansen genom att stå med en fot i taget på vågen. Observera att det enda som mäts är hur länge du kan stå på ett ben – i praktiken hade du kunnat mäta tiden själv med vilken stoppklocka som helst. Av någon anledning är vår kropssvikt något högre på Body Composition Scale 2 än hos de andra modellerna vi testat. I övrigt är mätvärdena snarlika.

Xiaomi vs Amazfit: Vilken våg är bäst?

Xiaomis vågar tillverkas av kinesiska Huami, det vill säga samma företag som tillverkar produkter från märket Amazfit. Det är därför knappast förvånande att Body Composition Scale 2 är snarlik Amazfit Smart Scale, såväl i funktioner som pris. Men det finns några viktiga skillnader som gör Mi Body Composition Scale 2 till ett bättre val.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 vs Amazfit Smart Scale
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 (vänster) och Amazfit Smart Scale (höger)

För det första finns Mi Fit-appen på svenska. Översättningen är kanske inte perfekt, men den är för det mesta begriplig. För det andra går det att mäta saker så lätta som 100 gram, vilket utökar Body Composition Scale 2:s användningsområden betydligt, från att bara fungera att mäta användarnas vikt till att kunna avgöra vikt på till exempel matvaror eller paket. Den tredje och kanske viktigaste aspekten är att den tillhörande appen Mi Fit är betydligt mer stabil och synkroniserar bättre med tredjepartsappar än Amazfits app Zepp.

Den största skillnaden vi märker av i övrigt mellan de två vågarna är utseendet, där Amazfit Smart Scale är större och har defintitivt ett mer exklusivt utseende samt dito funktionell led-display.

Xiaomi
Mi Body Composition Scale 2 har en väldigt enkel display som bara visar vikten.

Specifikationer

Testad: Januari 2021
Tillverkare: Xiaomi
Sensorer: Vikt (10 mätpunkter), bioimpedans.
Omfång: 100 gram - 150 kg.
Mått: 300 mm x 305 mm x 25 mm. 1,7 kilo.
Anslutningar: Bluetooth, Wifi (enbart 2,4GHz). Har tillhörande app.
Rek. pris: 499 kronor
Pris: 194 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5