Och det slutar inte där. Vissa modeller har också inbyggda aromspridare, perfekta för särskilda tillfällen som kommande Alla hjärtans dag. Andra modeller bjuder på allehanda smarta inställningar som automatisk nedstängning vid "perfekta" förhållanden och olika typer av timerfunktioner. Oavsett, återfukta luften i ditt hem och slipp torra luftvägar och hud som prasslar varje gång du rör på dig. 

Mer nanokraft åt folket 

Philips luftrenare

Philips luftfuktare håller luftfuktigheten runt omkring dig på en optimal nivå med hjälp av dess Nanocloud-teknologi. Därmed sänker du inte bara närvaron av bakterier och damn, men minskar också risken för eventulla brännskador. Detta då Nanocloud inte hettar upp vattnet i tanken, som andra luftrenare gör. Philips HU4813 täcker en yta upp till 44 kvadratmeter. Den är också enkel att rengöra efter användning och lämnar inte heller stora fuktfläckar på dina väggar.

Kostar 1 386 kronor hos Proshop

För innerstadsettan

Wilfa luftrenare

Rensa luften från skräp OCH sprida härliga aromer samtidigt? Det är inget problem för Wilfas luftrenare HU-35, som är utrustad med en “doftsvamp”. Häll några droppar av din favoritarom och låt maskinen göra rummet till en behaglig oas för din andning. HU-35 rymmer 3,5 liter vatten i sin tank och passar bra för lägenheter under 40 kvadratmeter.

Kostar 599 kronor hos Mediamarkt

Smart och diskret

Xiaomi luftrenare

Kinesiska Xiaomi tillverkar allt från gamingmonitorer och mobiler till sparkcyklar och eltandborstar. Och nu är de aktuella med den smarta luftrenaren Smart Antibacterial Humidifier, som dessutom är diskret nog att passa in överallt i ditt hem. Du styr den enkelt via Mi Home-appen på din telefon, där du kommer åt förprogrammerade fuktighetslägen och andra inställningar. Dess vattentank klarar, enligt Xiaomi, uppemot 14 timmars maximal återfuktning.

Kostar 705 kronor hos Proshop

Rengöringsborste på köpet

Beurer luftrenare

Letar du efter en luftfuktare för enstaka rum, exempelvis till sovrummet? Beurers ultrasoniska luftrenare LB37 grejar ytor upp till 20 kvadratmeter och bjuder också på låg ljudnivå. Vattentanken rymmer upp till två liter och enheten har automatisk avstängning. En rengöringsborste ingår också i priset.

Kostar 578 kronor hos Proshop

För större lägenheter

Stadler Form luftrenare

Är det en avlång brödrost? Nej, men däremot Stadler Forms högpresterande luftrenare Eva för större lägenheter. Trots att den når hela 80 kvadratmeter håller den en låg ljudnivå. Det som utmärker denna luftrenare är den externa luftsensorn, som anpassar sig efter var i lägenheten du befinner dig för tillfället. Utöver detta har du även möjlighet att ställa in fem effektlägen, tre dimlägen samt att växla mellan varma och kalla ångor. Som bonus finns det även en doftbehållare, för de gånger du behöver piffa upp stämningen hemma.

Kostar 1 890 kronor hos Cdon

För villafesten 

Hace luftrenare

Till skillnad från de andra luftrenarna som presenterats här är Hace PCMH45 en riktigt kraftfull bjässe som märks av direkt i rummet. Denna apparat är nödvändigtvis inte det självklara valet för din lägenhet, utan är snarare tänkt att placeras i större utrymmen som kontor, butiker eller för all del, större villor. PCMH45 når hela 250 kvadratmeter, kan flyttas runt med enkelhet tack vare inbyggda hjul och är dessutom riktigt tyst. Andra nämnvärda funktioner är timer, automatisk avstängning vid optimal fuktighetsnivå eller när vattenbehållaren är tom.

Kostar 4 004 kronor hos Cdon