Testad produkt: Withings Body Plus
Pris: 849 kronor hos CDON.

Första intrycket av Withings smarta våg Body Plus är allt annat än positivt. Installationsprocessen är krånglig, laggig och långdragen. Vi måste börja om efter några ofruktsamma försök där vi nästan kommit igenom hela processen. Vågen har som defaultläge brittiska mått, det vill säga de minst rationella av alla mått, vilket innebär att vi snabbt måste räkna ut vikten i stenar och pund.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Body Plus må vara dyr, men det är också den som gör det lättast att ge en holistisk bild din hälsa. Hårdvaran erbjuder egentligen ingen revolutionerande funktionalitet jämfört med många andra vågar vi testat, men den tillhörande appen Health Mate är överlägsen på att samla ihop data från olika källor, analysera dessa och sedan presentera den på ett pedagogiskt sätt.
 

Positivt

  • Smidig implementation av alla appar
  • Djupgående hälsoanalys
  • Informativ display

Negativt

  • Trasslig installation
  • Appen finns inte på engelska
  • Dyr

Efter en krånglig installation börjar känslorna svänga åt det positiva hållet för Body Plus. Det här är den våg som erbjuder mest information via displayen, med alltifrån vattenmängd i kroppen till en väderprognos om vi så vill vid varje vägningstillfälle. Vi uppskattar att appen Health Mate låter användaren välja vilken information som ska visas. Är du inte intresserad av ditt bmi-tal kan du helt enkelt välja att skippa det.
Withings Body Plus
Body Plus har den display som ger mest information av samtliga vågar vi testat.

Health Mate har ett trevligt gränssnitt och kan användas som ett nav för all data om du har andra Withings-enheter. I och med att Health Mate är kompatibel med flera vanliga träningsappar får du här riktig bra översikt över din aktivitet, du får till och med en tidslinje över olika träningspass via till exempel Apple Watch. Tyvärr finns inte appen på svenska i skrivande stund.

Tar analysen ett steg längre

Health Mate stannar inte vid att presentera data, utan hjälper även dig genom att dra diverse slutsatser om din hälsa med hjälp av den samlade informationen. Väger du för lite delar den till exempel ut en vänlig påminnelse om att det är helt okej att gå upp i vikt och att detta inte kommer att påverka andelen fett, muskler och så vidare. Det dyker även upp små informativa faktarutor om vikt, träning och hälsa för den som vill fördjupa sig.

Withings Health Mate
I Health Mate-appen samlas data från alla hälso-appar på ett pedagogiskt och tydligt sätt.
M3 Bäst i test

På sätt och vis gör samtliga smarta vågar vi testat vissa egna uträkningar utifrån den data som matats in. Det kan vara att räkna ut bmi eller kroppslig ålder. Men medan många andra appar räkade ut hur vältränade vi var, baserade på andel muskler och fett, tog Health Mate det ett steg längre och räknade ut vår kondition med hjälp av data från andra källor.

I det här fallet var det mindre rolig data att beskåda, men det kan såklart lika gärna vara tvärtom, då större andel fett inte nödvändigtvis behöver innebära sämre kondition. Det här känns som ett steg i rätt riktning när det kommer till smarta vågar, då många av dem håller sig kvar vid förlegade föreställningar, som att bmi säger något om vår hälsa eller att fett är enbart dåligt.

Specifikationer

Testad: Januari 2021
Tillverkare: Withings
Sensorer: Vikt, bioimpedans.
Omfång: 5-180 kg.
Mått: 327 x 327 x 23mm. 2 kilo.
Anslutningar: Bluetooth, Wifi. Har tillhörande app.
Rek. pris: 990 kronor.
Pris: 849 kronor hos CDON.

Betyg: 5 av 5

Withings Nokia Body+

Bästa pris just nu: 849 kr