Testad produkt: Razer Iskur
Pris: 4 999 kronor på Webhallen

Allt fler gamingstolar dyker upp hos återförsäljare och nu ger sig Razer in i leken med nya Iskur. Om du är det minsta intresserad av pc-gaming känner du till Razer sedan tidigare, kanske har du redan ett headset, ett tangentbord eller en mus i läckert grönt utförande? Stolar är dock ett nytt område och vi blir snabbt varse om att Razer inte går in på området halvhjärtat.

Betyg 4 av 5

Omdöme

En riktigt påkostad, gedigen gamingstol med god ergonomi med modern och mer vuxen design. Rekommenderas även om den kostar en rejäl slant!

Positivt

  • Ergonomin.
  • Riktigt påkostad.
  • Snygg.

Negativt

  • Dyr.
  • Smal.
Test Razer Iskur
Sober design med välbekanta detaljer.

Stadig och snygg

Att montera ihop stolen kräver en viss insats, men tack vare tydliga instruktioner och smart förpackade delar går det som på räls. Och det är imponerande vilken hög kvalitet delarna håller. Det är rejäla stålkomponenter och dyna i riktigt schysst konstläder. Delarna kräver heller inget våld eller svordomar för att få på plats. Efter en knapp halvtimme är stolen ihopmonterad och klar. Skillnaden mellan de tre andra billigare (och ganska slitna) modeller vi har i testlabbet är påtaglig.

Test Razer Iskur
Med den här knappen justerar du svankstödet.

Stoppningen är fast och stadig, men den stora grejen som Razer trycker på är svankstödet som är justerbart och som går långt upp på ryggen som en skön platta. Tryck in knappen och släpp eller tryck ryggen mot stödet för att få det precis dit du vill. Först upplevs stolen som stel, men det här är något du kommer att uppskatta med tiden. När du kommer upp i medelåldern inser du snabbt att det som först känns mjukt, bekvämt och fluffigt snabbt dödar ryggen.

Efter ett antal helkvällar i Razer Iskur mår ryggen bättre än någonsin. Ergonomin i den här stolen är riktigt bra, något som flera användare höll med om under testperioden. Det medföljer även en nackkudde till stolen.

4d-justering

Armstöden går att justera i alla led (Razer kallar det 4d…) vilket gör att det alltid går att hitta stöd som passar just dina armbågar. Vi gillar också designen som är åt det lite mer sobra hållet, dock med klassiska Razer-gröna inslag. Det här är med andra ord en stol du kommer undan med i "arbetshörnan". Det är till och med en stol du kan lura chefen att köpa in för att "spara på din rygg" utan att det blir pinsamt när den anländer till arbetet.

Test Razer Iskur

Specifikationer

Tillverkare: Razer
Pris: 4 999 kr på Webhallen
Vikt: 30 kg
Max personvikt: 136 kg
Material: Skinn, konstläder, tyg
Funktioner: Justerbart svankstöd, justerbara armstöd, tiltbart ryggstöd, nackstöd.

Betyg: 4 av 5