Den senaste enheten i Xiaomis utbud med kroppsnära prylar, Mi Watch Lite, börjar säljas i dag till priset 699 kronor. För pengarna får du bland annat inbyggd gps, möjligheten att mäta höjd och lufttryck samt 11 olika förprogrammerade träningslägen. Dit räknar vi bland annat löpning, simning och cykling.

Mi Watch Lite mäter också pulsen kontinuerligt. Skärmen är 1.4 tum stor och har en upplösning på 320 x 320 bildpunkter. Batteritiden ska enligt tillverkaren ligga på upp till nio dagar, men funktioner som gps och träningsspårning torde i vanlig ordning påverka denna rätt rejält.

Klockan ger möjlighet till sömnövervakning och en trendig funktion för guidad andning som ska hjälpa användaren att varva ner. Allt som allt låter det som ett rikt funktionsutbud för den smala prislappen, men exakt hur bra klockan faktiskt är får vi bedöma vid ett närmare trest framöver.

I skrivande stund är Mi Watch Lite prissatt ännu lägre, till 599 kronor, på tillverkarens svenska nätbutik Mi Store. Huruvida detta beror på någon blixtrabatt eller dylikt låter vi vara osagt - i pressmeddelandet är det 699 kronor som anges.