Det går bra för nya vikingaspelet Valheim. Spelet, som är utvecklat av svenska Iron Gate Studio och ges ut av svenska Coffee Stain Studios, släpptes i Early Access 2 februari och har redan lyckats sälja över en miljon exemplar under sin första vecka.

Den 7 februari var Valheim också det fjärde mest spelade spelet på Steam med över 130 000 samtidiga spelare. Till och med före jättetitlar som Grand Theft Auto V och Rocket League.

Spelet för 1-10 spelare äger rum i en procedurellt genererad vikingavärld som du utforskar och försöker överleva i. Iron Gates vd och Valheims ursprunglige skapare, Richard Svensson, tror att spelets snabba framgång dels kan bero på den rådande pandemin.

"Valheim är ett samarbetsspel om att utforska en stor färggrann värld med få gränser som släppts under en global pandemi när många är instängda och inte kan träffa vänner och familj. Förhoppningsvis kan möjligheten att bli ihjälklubbad av ett troll tillsammans få dem att må lite bättre" säger Richard Svensson i ett pressmeddelande.

Iron Gate Studios lovar att Valheims framtid ska vara full av uppdateringar med nytt innehåll och förbättringar till spelmekaniken allt eftersom spelet närmar sig sin första helt färdiga version. 

Läs också: Little Nightmares 2 - Magisk atmosfär i ruggig uppföljare