Enligt källor till The Verge har Microsoft nu börjat interntesta en webbversion av sin spelstreamingtjänst. Microsoft Cloud Gaming, eller Xcloud, gör det möjligt för Xbox-spelare att få tillgång till sina spel direkt i en webbläsare eller via en dedikerad mobilapp.

Webbläsarversionen av Xcloud ska i detta skede gå att köra via Microsoft Edge och Google Chrome och ger tillgång till alla spel som finns på Xbox Game Pass Ultimate, samt olika verktyg som möjligheten att återuppta spelssioner precis där du slutade och få rekommendationer för nya spel.

Det är oklart vilken upplösning tjänsten strömmar i men än så länge tycks det inte finns något stöd för 4k. Microsoft sägs även ha planer på att infoga webbversionen av Xcloud direkt i Xbox-appen på Windows 10.

Webbversionen av Xcloud skulle också göra det möjligt att strömma spel via Iphone och Ipad, något som tidigare inte varit möjligt på grund av Apples begränsningar gällande spelstreamingappar. Xcloud finns i dagsläget enbart ute till Android-enheter.

De senaste uppgifterna tyder på att Microsoft tänker släppa en förhandsversion av Xcloud via webbläsaren någon gång i vår.

Läs också: Svenska vikingaliret går som tåget - når mijonen på en vecka