I januari visade LG som vanligt upp årets nya tv-modeller, och nu har ska de börja rullas ut till butiker runt om i världen. LG säljer tre sorters tv-apparater med storlekar på mellan 43 och 88 tum och ett stort prisspann.

Oled-modellerna är som tidigare i toppen, med familjerna Z1, G1, C1, B1 och A1. LG har uppdaterat panelerna med en ny typ av oled som det kallar Oled Evo med bland annat högre ljusstyrka än tidigare. C1-serien, som tidigare har sålt bäst, finns i storlekar från 48 till 83 tum.

Qned Mini Led är en ny serie tv-apparater med mini led-teknik, som ger större färg- och kontrastomfång än vanlig lcd. Slutligen har LG ett stort sortiment lcd-modeller med Nanocell-tekniken, med både 4k- och 8k-upplösning och många prisnivåer.

Samtliga modeller har i år hdmi 2.1 med stöd för earc och automatiskt låglatensläge (allm) för bättre prestanda med spelkonsoler.

LG säger att de första nya modellerna ska finnas i butik i början av mars, med fler modeller lanserade allt eftersom. De första Qned Mini Led-modellerna kommer under andra kvartalet.