Motorola har nu presenterat sin nya mobil i mellansegmentet, Motorola Moto G30. Mobilen är utrustad med ett fyrkamerasystem på 64 MP med Quad Pixel-teknik med fyra gånger högre ljuskänslighet och Night Vision-läge. Kameran har också ett ultravidvinkelobjektiv på 118 grader, en dedikerad Macro Vision-kamera för detaljbilder och en selfiekamera på 13 MP. 

Bildskärmen på 6,5 tum använder sig av Max Vision HD Plus och har en uppdateringsfrekvens på 90Hz.

Moto G30 drivs av kretsen Qualcomm Snapdragon 662 och har 4 GB minne samt 128 GB inbyggd lagring, med möjligheten att utöka till 512GB med hjälp av mikro-sd-kort. Batteriet på 5000 mAh ska räcka för två dagars användning på en laddning. Mobilen kan sedan snabbladdas med Turbo Power 20 som ska ge 12 timmars batteri på 20 minuter.

Moto G30 använder sig av Motorolas egen mjukvara My UX som bygger på Android och som bland annat gör det möjligt för användaren att dela upp skärmytan i två delar för att kunna göra flera saker samtidigt.

Det är just nu inte exakt klart när Motorola Moto G30 kommer finnas tillgänglig i Sverige. Det rekommenderade priset är däremot redan satt till 1 999 kronor. 

Läs också: Surface Duo ska få Android 11 till sommaren