Advokatbyrån Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP i New York har skickat in en stämningsansökan mot Sony över påstådda fel i Playstation 5-handkontrollen Dualsense, rapporterar Gamespot.

Stämningsansökan anklagar Sonys Dualsense-kontroll för att vara defekt och att den driftar (vilket innebär att styrspaken automatiskt drar åt ett håll även om spelaren inte rör vid den) så pass att det kritiskt stör spelupplevelsen och därmed begränsar handkontrollens utlovade funktionalitet.

Enligt stämningsansökan borde Sony varit medvetna om problemet före det att Playstation 5 släpptes. Dels för att det, enligt ansökan, också inträffade för Dualshock 4-kontrollerna till Playstation 4. Företaget anklagas också för att inte ha gjort tillräckligt för att åtgärda situationen eftersom kunder behövt utstå långa väntetider, egna felsökningar samt betala frakten för att skicka sina handkontroller till Sony.

Stämningsansökan vill nu se att Sony återkallar och ersätter samtliga påverkade Dualsense-kontroller samt att kunderna kompenseras ekonomiskt.

Läs också: Persona 5 Strikers - ett läckert hack-n-slash med mycket djup