De enaste månaderna har ett generationsskifte påbörjats på CS:GO-scenen, där flera svenska toppspelare har valt att avsluta eller byta karriär. Först ut var de före detta Dignitas-spelarna, "GeT_RiGhT" och "Xizt", när de blev satta på bänken. De är båda mest kända från sin tid i laget Ninjas in Pyjamas. "GeT_RiGhT" gjorde ett karriärbyte efter detta och började då streama på heltid.

Sedan följdes detta av att Fnatic spelaren "Flusha" valde att kliva bort från laget. Samtliga av dessa spelare har varit aktiva på scenen sedan Counter-Strike: Global Offensive släpptes och har sedan dess varit med och format e-sporten till den nivå som är i toppen.

Och nyligen berättade ännu en toppspelare, Olof ‘’Olofmeister’’ Kajbjer, att även han kommer att lämna sitt lag. "Olofmeister" har tagit hem två Major-vinster, då tillsammans med laget Fnatic, och ett flertal andra internationella elitturneringar. Svensken, som spelat för stjärnlaget Faze Clan i tre år, tackade för sig via Twitter. Vad som komma skall har han inte meddelat.