Ett år har gått sedan e-sporten fick känna på restriktioner av Covid-19 för första gången. Då började Polens restriktioner gällande folksamlingar att gälla mitt i den pågående turneringen Intel Extreme Masters Katowice. Detta gjorde att de sista matcherna fick spelas utan publik.

Nu, ett år senare, är det återigen dags för samma turnering att anpassa sig efter rådande omständigheter. Efter ett förhoppningsfullt pressmeddelande i december berättade organisatörerna att de ska försöka spela turneringen på LAN, men utan någon publik. I slutet av januari kom dock det slutgiltiga beskedet om att turneringen kommer spelas uteslutande online från olika platser i Europa.

Igår avgjordes de sista matcherna gällande vilka lag som tog sig vidare till huvudeventet som drog igång i dag vid lunchtid. Dagens matcher spelas av grupp A som bland annat innefattar Astralis, Big och G2. Morgondagen bjuder oss däremot på lite svenskt spelande i form av Ninjas in Pyjamas, vilka sett väldigt lovande ut sedan nytillskottet Erik "ztr" Gustafsson kom in i laget.

För första gången träder dessutom nyligen CS-avhoppande "GeT_RiGhT" in som analytiker . Katowice räknas som en av de mest prestigefyllda tävlingarna på året, utöver Major-turneringen/arna, och förminskas heller inte av att lagen gör upp om cirka 8 miljoner kronor.

Turneringen kan med fördel följas på arrangörens Twitchkanal.