Uppdatering 2022-02-22

Här är Sonys Playstation VR2-headset

Sony har nu för första gången visat upp sitt nya virtual reality-headset Playstation VR2 och dess Playstation VR2 Sense-kontroller.

Själva headsetet och dess kontroller har båda en orb-liknande design som Sonys Hideaki Nishino skriver ska representera utsikten på 360-grader som spelare upplever när de kliver in i virtual reality-världen. Utseendet ska också hämta inspiration från Playstation 5 men med mer rundade kanter.

Det ska vara möjligt att justera linserna i headsetet efter avståndet till användarens ögon för att optimera bilden. Det finns också en ny inbyggd motor för feedback. Trots det ska Playstation VR2 ändå vara något lättare än sin föregångare. Det finns också en ny ventil som släpper ut luft och gör så linserna inte immar igen under användning. Headsetet är trådat med en sladd.

Utöver det lovar Playstation VR2-headsetet 4k-upplösning med hdr, marknadsledande grafisk rendering, förbättrad tracking, med mera.

I dagsläget ska utvecklingskit för Playstation VR2 finnas hos utvecklare. Det är fortfarande okänt när konsumentversionen kommer släppas.

Uppdatering 2022-01-25

Rejält hög pixeltäthet väntas i PS VR2

Sony kommande vr-headset, Playstation VR2, kommer att bjuda på en pixeltäthet som är över 800 pixlar per tum per öga, rapporterar Android Central.

Detta skulle i så fall göra PS VR2 till det mest högupplösta vr-headsetet på marknaden, med mer än en dubbelt så hög pixeltäthet som Oculus Quest 2.

Högre pixeltäthet innebär att det är svårare för användaren att urskilja enskilda pixlar i bilden, vilket hjälper att skapa en mer engagerande vr-upplevelse.

Sonys först PS VR hade i jämförelse en pixeltäthet på 193 pixlar per tum per öga.

Sony förväntas åstadkomma den nya pixeltätheten genom en tunnare metallmask i kombination med en RGB-list-oled-panel.

Uppdatering 2022-01-05 

Sony avslöjar namnet på nästa vr-headset – och det första spelet

På sin presentation under CES-mässan avslöjade Sony Interactive Entertainments vd Jim Ryan att företagets andra vr-headset – vars handkontroller visades upp redan i mars förra året – kommer heta Playstation VR2.

Det föga förvånande namnet ackompanjerades tyvärr inte av några bilder på eller andra detaljer om själva headsetet. Sedan tidigare vet vi att det kommer ha haptisk återkoppling, blickspårning, 90/120 hertz och effektiv rendering genom att bara rendera maximal upplösning där du fokuserar medan resten av bilden lämnas suddigare (precis som i våra ögon).

Däremot avslöjade Sony det exklusiva spelet för PSVR2. Det heter Horizon Call of the Mountain och är ett sidoäventyr i Horizon-serien med koppling till storspelet Horizon Forbidden West som släpps i februari. En mycket kort trailer har också släppts.