När Call of Duty: Modern Warfare släpptes hösten 2019 var jag helt lyrisk. Just den här grenen av Call of Duty har alltid varit en personlig favorit, och efter att ha testat spelet strax efter release motsvarade verkligen det senaste tillskottet i Modern Warfare-serien mina högt ställda förväntningar. Grafiken, banorna, kontrollen, vapenbalansen, multiplayerupplägget. Allt kändes så genomtänkt och fungerade så bra.

Samtidigt hade Activision siktet inställt på Battle Royale-delen Warzone, vilket var tydligt från början. De båda speltyperna var tidigt integrerade med varandra, men jag fastnade aldrig riktigt i Warzone. Jag köpte istället varje Battlepass när de dök upp och siktade på att ständigt levla upp och slutföra diverse utmaningar.

Nya Black Ops - Cold War började marknadföras ganska hårt redan innan release, men denna gren (Treyarchs parallellspår) har aldrig intresserat mig speciellt mycket. När spelet sedan släpptes valde Activision att göra allt för att kränga på Cold War till de som redan spelade Modern Warfare. Till en början i form av en ständigt synlig röd knapp i shoppen, men numera redan i en gemensam inladdningsskärm på min Xbox där jag varje gång jag ska spela måste navigera förbi förvalen Cold War och Warzone.

Dessutom är det senaste Battlepasset gemensamt, så att jag med prestationer i Modern Warfare nästan enbart vinner saker till Warzone och Cold War. För att ens "släcka" de blinkande gröna markeringarna som visar att jag låst upp något nytt måste jag in i det andra spelläget. Inte snyggt Activision.

De här sakerna är givetvis störande, men de kan jag stå ut med. Vad som är värre är att Activision vid i stort sett varje uppdatering lyckas förstöra något i spelet. Under flera veckor kunde jag inte spela i split screen med min son på vår Xbox på grund ett minnesfel. När väl det fixades råkade jag (och många andra) ut för "the update loop" som krävde komplett av- och ominstallering av spelet.

Under en annan period, efter en "uppdatering" syntes helt plötsligt inte menytexten under en vecka. Och så har det ständigt varit. Spelet fungerade klockrent i början för att sedan gradvis ha förstörts allt mer med tiden, i alla fall på Xbox (jag har tre stycken så det är inte ett specifikt hårdvaruproblem).

Låt mig bara få spela det spel jag köpt, och sluta förstöra det med ständiga påtvingade uppdateringar som alltid förstör något som redan fungerar.

Call of Duty: Modern Warfare (Xbox One)

Bästa pris just nu: 519 kr