Produkt: Nedis Smartlife Personal Scale
Pris: 390 kronor hos Webhallen.

Nedis är ett företag som tillverkar produkter för det smarta hemmet med en riktigt sympatisk prislapp. Deras smarta våg är inget undantag, med ett rekommenderat pris på 300 kronor är det faktiskt den billigaste vi har testat.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Nedis Smartlife Personal Scale är ett riktigt prisvärt och smidigt alternativ för dig som letar efter en smart våg med bioimpedans. Har du dessutom andra produkter från märket samlas alltihop i samma app, vilket är riktigt smidigt. Men om du kan tänka dig att lägga några hundralappar extra för att köpa till exempel Mi Body Composition Scale 2, får du ett gränssnitt som är betydligt trevligare och presenterar i princip exakt samma data, fast på ett användarvänligt vis.

Positivt

  • Många mätvärden för pengarna.
  • Fantastiskt snabba mätningar.
  • Lätt och smidig design.
  • Lättförståelig app men…

Negativt

  • … Slarvigt designat grässnitt
  • Snål information i displayen
  • Body Score är helt obegripligt
  • Förvirrande hälsovägledning i appen

Nedis smarta våg är en av de mindre och lättaste modellerna i testet, vilket innebär att den gör sig bra för de med begränsad boyta. Designen är sparsmakad med en frostad, vit finnish och en skärm som enbart visar upp vikten. Vid första måntningen blir vi fundersamma om vi ens lyckats väga oss då mätningen är bland de snabbaste vi varit med om.
Nedis Smart våg
Nedis skärm är otroligt enkel och visar inte mer än din vikt.

Det visar sig att vi lyckats med vägningen. Till skillnad från många andra smartvågar med bioimpedans, där såväl position och hur fötterna är placerade måste justeras, lyckas Nedis på första försöket varje gång. För det mesta känner vågen igen dig automatiskt och lägger till datan under användaren i fråga i den tillhörande appen, men ibland måste du aktivt tilldela mätningen din profil.

Grässnittet i Nedis app går i samma sparsmakade tema som vågens utseende. Appen känns som om den har några år på nacken, med text som inte riktigt får plats i rutorna, otydliga formuleringar och allmänt åldrig design. Med det sagt är appen enkel att lära sig och funktionell på alla sätt under den något klumpiga designen. Här samlas inte bara data från Nedis Smartlife Personal Scale, utan även andra produkter från märket, om du skulle ha några hemma. Datan kan synkroniseras med Fitbit och Google Fitness, men inte Samsung Health eller Apple Hälsa.

Mycket data, men opedagogiskt presenterat

För sitt låga pris har Nedis lyckats få fram riktigt mycket data med hjälp av bioimpedans, från basal metabolism till proteinhalt och underhudsfett. Vi kan se tydligt hur de olika mätvärdena förändras över tid. Appen finns i nuläget tyvärr bara på engelska och vi får nästintill ingen information om hur datan ska tolkas eller vad den betyder. Vi får istället på andra håll söka upp vad visceral fat grade och basal metabolism betyder.

Nedis har även inkluderat små fraser vid varje mätvärde i syfte att vägleda dig till ett hälsosammare liv, men många av formuleringarna är snarare mest förvirrade. Ibland är meningarna något osammanhängande eller svårtydade, som till exempel ”håll din muskelmassa intakt. Låt inte fettet komma tillbaka”. Det är inte heller uppenbart om vi ska sikta på att höja, sänka eller bibehålla vissa mätvärden.

Nedis Smart våg
Nedis app är lätt att förstå, men gränssnittet är inte det snyggaste vi sett och innehåller en del obegripliga fraser.

Precis som hos till exempel Amazfit Smartscale eller Mi Body Composition Scale 2 samlas all data till en Body Score. Här pratar vi inte om några poäng hit eller dit, utan Nedis anger värdet ned till decimaler. Hur det här mätvärdet räknas ut förblir dock en gåta, under mätperioden fluktuerar värdet och vi har ingen aning vad det är som har förändrats för att påverka vårt Body Score.

Fakta

Produkt: Nedis Smartlife Personal Scale
Testad: Februari 2021
Produkttyp: Smart våg
Tillverkare: Nedis
Sensorer: Vikt, bioimpedans.
Omfång: 5-180 kg.
Mått: 280 x 280 x 25 mm. 1345 g.
Anslutningar: Wifi (enbart 2,4GHz). Har tillhörande app.
Rek. pris: 299 kronor.
Pris: 390 kronor hos Webhallen.

Betyg: 3 av 5
Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Personvågar just nu