Testad produkt: 1More Pistonbuds
Pris: Från 399 kronor på Prisjakt.

För knappt ett år sedan testade vi true wireless-hörlurarna Andersson TEW-3100, ett par budgetlurar med bra ljud men också en hel del svagheter. Nu är det dags för test av ytterligare ett par budgetlurar, 1More Pistonbuds, som trots en hundralapp lägre pris låter bättre än Andersson TEW-3100. Men som tyvärr också dras med en del brister.

Betyg 3 av 5

Omdöme

1More Pistonbuds har en mycket låg prislapp och ett förvånansvärt bra ljud, både vid musiklyssnande och telefonsamtal. Men tyvärr drar ett antal brister ned betyget, som exempelvis begränsade touchkontroller, avsaknad av brusreducering och en relativt dålig batteritid.

Positivt

  • Lågt pris.
  • Bra ljud.
  • Bra mikrofoner.

Negativt

  • Begränsade touchkontroller.
  • Få medföljande ”pluppar”.
  • Otydlig batteriindikator på dosan.
  • Dålig batteritid.
  • Ingen brusreducering.

Bra passform

Det första vi noterar hos 1More Pistonbuds är de något otydliga laddningsindikatorerna. Indikatorn på dosan har bara en diod och visar bara om laddning pågår (dioden lyser) eller är klar (dioden släcks). Hur mycket batterikraft som återstår visas alltså inte.

Vi noterar också att det bara medföljer ”pluppar” i tre olika storlekar, vilket är något snålt. De flesta andra tillverkare brukar skicka med fler storlekar och även olika varianter.

Men när vi plockar upp hörlurarna och stoppar dem i öronen konstaterar vi nöjt att de sitter riktigt bra. De är lätta (4 gram styck), bekväma och sitter stadigt fast i öronen. Vi lät flera olika personer, med öron i olika storlek och format, testa och samtliga var lika nöjda med passformen.

1More Pistonbuds är utrustande med touchkontroller som är lagom känsliga, om än något sega i responsen. Och vi saknar de små ljudsignalerna som indikerar att man tryckt på dem som exempelvis Jays T-Seven är utrustade med.

Ett minus är också touchkontrollens begränsade funktionalitet. Det går att starta/stoppa uppspelningen, ta emot/avsluta samtal och starta röststyrning, men inte mer. Med andra ord inga funktioner som att höja/sänka ljudet, byta låt eller hoppa framåt/bakåt i låtlistan.

Någon brusreducering finns inte, däremot har 1More Pistonbuds en egen app. Denna är dock väldigt begränsad, dåligt översatt och fyller ingen egentlig funktion annat än att enkelt kunna uppgradera firmware i lurarna.


Fler hörlurstester:


Mycket bra ljud

Glädjande nog är ljudet i 1More Pistonbuds mycket bra, i alla fall om man tar hänsyn till vilken prisklass de tillhör. Ljudet är kraftfullt och fylligt i alla register, med en överraskande bra bas. Visserligen inte lika rent och krispigt som hos dyrare lurar, men som sagt bättre än hos exempelvis Andersson TEW-3100.

Och till skillnad mot Andersson TEW-3100 gäller detta inte bara vid lyssning på musik, poddar, ljudböcker eller liknande, utan även vid telefonsamtal. Mikrofonerna i 1More Pistonbuds håller hög klass och vi upplevde inga som helst störningar under telefonsamtalen under vårt testande. Personen i andra ändan av luren hade heller aldrig några svårigheter att höra vad som sades.

Batteritiden imponerar dock inte lika mycket som ljudet. Med en fulladdad dosa går det att få ut upp till 20 timmars musikspelande, med upp till tre och en halv timmars lyssnande per laddning av hörlurarna. Det är inte den sämsta batteritid vi har stött på, men kunde med tanke på att 1More Pistonbuds saknar brudreducering kunde den helt klart ha varit bättre.

Specifikationer

Produkt: 1More Pistonbuds.
Testad: Mars 2021.
Tillverkare/kontakt: 1More, usa.1more.com.
Anslutningar: Bluetooth 5.0.
Systemkrav: IOS eller Android.
Tillhörande app: Ja.
Aktiv brusreducering: Nej.
Handsfree-funktion: Ja.
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant).
IP-certifiering: IPX4.
Färger: Svart och vit.
Vikt (två hörlurar): 8,4 gram.
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 35 gram.
Storlek laddosa: 7,6 x 2,6 x 3,7 centimeter.
Batteritid bara musik totalt: 20 timmar,
Batteritid bara musik per laddning: 3,5 timmar.
Räckvidd: Upp till 10 meter.
Pris: Från 399 kronor på Prisjakt.

Betyg: 3 av 5