Skräckäventyret The Sinking City från ukrainska utvecklarna Frogwares släpptes 2019 men har haft ett dramatiskt liv sedan dess, på grund av ett bråk mellan Frogwares och franska företaget Nacon (tidigare Big Ben Interactive) som har distribuerat spelet på bland annat pc. Det rapporterar PC Gamer.

Frogwares drog tillbaka pc-versionen av spelet från Steam och andra butiker förra året, och avbröt sitt kontrakt med Nacon. En domstol slog i början av året fast att det var kontraktsbrott att på eget bevåg avbryta kontraktet, och att Frogwares måste vänta på en dom i frågan om Nacon inte har fullföljt sin del av kontraktet. Spelet kom därför tillbaka till Steam, men försvann snart igen utan förklaring.

Förra veckan kom det tillbaka, men Frogwares påstår att Nacon har piratkopierat en version av spelet som var tänkt att släppas på Gamesplanet och crackat det genom att bryta Unreal Engines kryptering för att ta bort en del dekaler och annat innehåll.

I ett blogginlägg och en video på Youtube går Frogwares grundligt igenom vad det påstår att Nacon har gjort sig skyldigt till. Konflikten ska avgöras i franska domstolar och ingenting är ännu bevisat.