Volvo har nu presenterat sin nya Volvo C40 Recharge. Bilen som är baserad på fordonsplattformen CMA är den första Volvomodellen som är designad att vara enbart elektrisk.

C40 Recharge utlovar alla fördelar med en SUV men har en lägre och mer strömlinjeformad design. Baksidans utseende passar ihop med den nedre taklinjen, medan frontdesignen introducerar ett nytt "ansikte" för elektriska Volvobilar och har strålkastare med pixelteknik.

Bilens framdrivning sker med dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, som drivs av ett 78 kWh-batteri. Förväntad räckvidd är cirka 420 km, men kan komma att utökas med mjukvarauppdateringar. Batteriet ska kunna snabbladdas till 80 procent på 40 minuter. Förväntad räckvidd är cirka 420 km.

Inuti finns säten med hög sittposition och bilen är den första Volvomodellen som är helt läderfri. Infotainmentsystemet är baserat på Android och ger tillgång till Google-appar och tjänster som Google Maps, Google Assistans och Play Store. Bilen har obegränsad data och mjukvaruuppdateringarna sker trådlöst.

Vovo C40 Recharge kommer endast vara tillgänglig online och kommer i flera olika färger. Produktionen startar till hösten.

Volvo lovar att efter C40 Recharge och XC40 Recharge så kommer ytterligare elmodeller att rullas ut de kommande åren. Målet är att 50 procent av företagets globala försäljning ska utgöras av elbilar redan 2025 medan resten är hybrider. Vid 2030 är planen att varje bil som säljs ska vara helelektrisk.

Läs också: Elon Musk hävdar stor efterfrågan på uppdaterade Model S och X