Uppdatering (2021-05-27):

Kan släppas i september – och visas upp på E3

Enligt en ny rapport från Bloomberg planerar Nintendo att släppa den uppgraderade modell av Switch som det har gått rykten om i höst, kanske redan i september eller i oktober.

Men inte nog med det, Bloomberg påstår också att Nintendo kan lansera den på ett event inför E3-mässan som hålls virtuellt från 12 juni. Det skulle ge både Nintendo självt och tredjepartsutvecklare tid att visa upp spel till den kommande plattformen.

Nintendos underleverantörer sägs vara säkra på att kunna leverera konsoler, delvis eftersom företaget använder mindre eftertraktade komponenter än konkurrenterna.


Uppdaterad (2021-03-23):

Vassare grafik - och dlss?

Sedan en tid tillbaka går rykten om att Nintendo har en uppdaterad version av Switch på gång, som bland annat sägs uppgradera till 4k-upplösning när den är ansluten till basstationen och en tv.

Nu kan Bloomberg ha svaret på hur Nintendo ska åstadkomma det. Sajten påstår i en ny rapport att Nintendo ska använda ett nytt chipp från Nvidia som bland annat ger stöd för dlss-tekniken som introducerades med de första Geforce RTX-korten.

Dlss står för deep learning super samling och är en teknik som skalar upp en renderad bild till högre upplösning med hjälp av maskininlärningsalgoritmer. Tack vare den kan ett grafikkort exempelvis rita upp en bild med 1440p som sedan skalas upp till 4k med knappt märkbar kvalitetsförlust och utan att sänka bildfrekvensen.

Lanseringen av den nya konsolen sägs vara planerad mot slutet av året, men med tanke på den stora bristen på chipp i hela branschen vore det inte förvånande om Nintendo tvingas skjuta upp den.


Tidigare (2021-03-04):

Nya detaljer om nästa Switch

Det har länge gått rykten om en ny modell av Nintendo Switch med kraftfullare processor och andra nyheter. I en ny rapport påstår Bloomberg att denna nu verkligen är på väg och ska släppas senare i år.

Utöver snabbare processor ska den stora nyheten vara en ny skärm som både blir lite större och bättre. Samsung Display sägs stå för tillverkningen av den, och det blir en oled-panel på sju tum med samma upplösning som tidigare (720p). Dagens modell är på 6,2 tum men har relativt breda kanter, så det är möjligt att den nya behåller yttermåtten med en mer heltäckande skärm.

Nya Switch ska enligt rykten kunna visa 4k-upplösning när den ansluts till basstationen och en tv, så att den inbyggda skärmen inte får högre upplösning kan vara en kostnadsbesparing eller ha med batteritid att göra.