Testad produkt: Ring Video Doorbell Wired
Pris: 549 kronor hos Amazon.se

Ring är väldigt flitiga när det gäller att få ut nya kameramodeller och deras videoringklockor är inget undantag. Kikar du på deras webbsida för att jämföra modeller hittar du inte mindre än sju olika modeller!

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ring Video Doorbell Wired har ingen batteridrift, utan behöver ledningarna från en befintlig dörrklocka eller en adapter för att fungera. Har du detta så får du dock en liten, lättanvänd videoringklocka med bra bild och smarta funktioner för ett mycket bra pris. För att få tillgång till utökade funktioner krävs dock ett betalabonnemang.

Positivt

  • Lättanvänd.
  • Bra bildkvalitet.
  • Billig.

Negativt

  • Bara sladdanslutning.
  • Få egentliga nyheter.
  • Abonnemang krävs för utökade funktioner.
Vi har tidigare testat bland annat Ring Door View Cam och Ring Video Doorbell 3, och nu är det alltså dags för nya Ring Video Doorbell Wired. Ett problem med detta överflöd av nya modeller är att det inte alltid finns så mycket nytt i de nya. Detta var bland annat något som Ring Video Doorbell 3 led av när vi testade den. Och det är också något som Ring Video Doorbell Wired lider av.

För jämför vi Ring Video Doorbell Wired med just Ring Video Doorbell 3 kan vi konstatera att likheterna är fler än skillnaderna. Dessutom är den största skillnaden till Ring Video Doorbell Wireds nackdel.

Bara sladdanslutning

Till skillnad mot Ring Video Doorbell 3, som kunde användas med batterdrift eller anslutas till en befintlig dörrklockas ledningar, har Ring Video Doorbell Wired som namnet antyder, ingen batteridrift. Den måste med andra ord anslutas antingen till befintliga ledningar eller till en adapter.

Förutom att detta begränsar var Ring Video Doorbell Wired kan placeras, gör det även installationen av den knepigare. Räkna med en hel del borrande, pillande och skruvande innan allting är på plats.

Tyvärr går det inte heller att använda sig av en befintlig dörrklockas högtalare, vill du höra när någon ringer på (annat än att få en notis i mobilen), måste du skaffa en extra så kallad chime från Ring.

Funktionsrik och lättanvänd

Väl på plats är dock Ring Video Doorbell Wired precis lika bra som Ring Video Doorbell 3. Trots funktionsrikedomen är den lättanvänd, mycket tack vare den pedagogiska appen.
Du kan välja om du vill få notiser när rörelse upptäcks, när någon ringer på dörrklockan eller både och. När någon ringer på kan du via appen prata med den personen då Ring Video Doorbell Wired är utrustad med både mikrofon och högtalare.

Det går också att ställa in rörelsezoner, bestämma känslighet för dessa, välja om du bara ska få notiser när rörelse från människor upptäcks och mycket annat.

Tyvärr krävs ett betalabonnemang för flera av dessa funktioner. Det är visserligen inte så dyrt (cirka 30 kronor per månad för bara Ring Video Doorbell Wired, cirka 100 kronor per månad om du har fler kameror från Ring), men ändå en extra kostnad som måste tas med i beräkningen.

Ring Video Doorbell Wired
Ring Video Doorbell Wired I dagsljus…
Ring Video Doorbell Wired
…i lampljus…
Ring Video Doorbell Wired
...och i mörker.

Utmärkt bildkvalitet

Precis som hos Ring Video Doorbell 3 är både bild- och ljudkvaliteten utmärkt hos Ring Video Doorbell Wired. Detta gäller såväl i dagsljus, som i lampljus och mörker (ljudkvaliteten påverkas förstås inte av ljus eller mörker…).

Det är inte heller problem med tappad kontakt med nätverket och responsen från Ring Video Doorbell Wired är snabb både när det gäller upptäckt rörelse och när någon ringer på dörren.

Jämfört med Ring Video Doorbell 3 är skillnaderna som sagt små (och i fallet med enbart sladdanslutning en försämring), men det finns en stor skillnad som är till Ring Video Doorbell Wireds fördel. Nämligen priset.

För Ring Video Doorbell Wired kostar nämligen bara låga 650 kronor, vilket är en tredjedel av vad Ring Video Doorbell 3 kostar. Har du sladdarna tillgängliga (eller är beredd att köpa en adapter) är Ring Video Doorbell Wired helt klart att föredra!

Specifikationer

M3 rekommenderar

Produkt: Ring Video Doorbell Wired.
Testad: Mars 2021.
Tillverkare/kontakt: Ring, ring.com.
Anslutningar: Sladdanslutning för ström, 2,4 GHz wifi.
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android.
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter).
Bildvinkel: 155 grader diagonalt.
Ljud: Mikrofon och högtalare.
Rörelsesensor: Ja.
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs).
Abonnemangskostnad: 30 kronor per månad.
Mått: 12,8 x 6,2 x 2,8 centimeter.
Färg: Svart.
Övrigt: Stöd för Amazon Alexa.
Pris: 549 kronor hos Amazon.se

Betyg: 4 av 5