Oneplus och den svenska kameratillverkaren Hasselblad inleder nu ett treårigt samarbete. Tillsammans ska företagen utveckla nästa generation av kamerasystem till framtida Oneplus-flaggskeppsenheter.

Företagen har redan samarbetet och tagit fram Hasselblad Camera for Mobile för den kommande Oneplus 9-serien som kommer lanseras globalt 23 mars.

OnePlus 9-serien kommer att använda en anpassad Sony IMX789-sensor för den största och mest
avancerade huvudkamerasensorn någonsin på en OnePlus-enhet. Enheten kommer också ha 12-bitars färgdjup för mer dynamiska och livfulla färger i bilder som ger mer utrymme för ytterligare postproduktion. Hasselblad Camera for Mobile kommer också att erbjuda förbättrad hdr-videoinspelning, samt stöd för att filma 4k 120 Hz-video och möjliggöra 120 Hz-avbildning.

Samarbetet kommer utvecklas kontinuerligt under de närmaste åren. Det börjar med mjukvaruförbättringar så som färgjustering och sensorkaliberring och kommer utvidgas till fler områden i framtiden. Det första resultatet av detta samarbete är den avancerad färgkalibreringen "Natural Color Calibration with Hasselblad" som syftar till att få mer noggranna och naturliga färger till foton som tagits med Oneplus flaggskeppskameror.

Det nya Hasselblad Pro-läget kommer också ta Hasselblads sensorkalibrering till en smartphone för första gången för att åstadkomma en noggrann och naturlig färg som ska ge en solid grund för postproduktion. Läget ger också fotografer möjligheten att justera ISO, fokus, exponeringstider, vitbalans med mera.

Utöver det lovar Oneplus även att investera över 150 miljoner dollar de kommande tre åren för att leverera "den bästa kameraupplevelsen i en smartphone" för sina användare.