Testad produkt: Urbanista New York
Pris: Från 750 kronor via Prisjakt

I våra tester har de överlag presterat godkänt – undantaget är true wireless-modellen Stockholm som lämnade en hel del att önska gällande ljudkvaliteten.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Urbanista New York har ett av tillverkaren rekommenderat pris på 1 499 kronor, men går att få tag i för under tusenlappen hos de flesta återförsäljarna. Detta gör modellen riktigt prisvärd och ett klart intressant budgetalternativ. Ljudet är bra, brusreduceringen tar bort en hel del lågfrekvent buller och designen är lyckad.

Positivt

  • Snygg kompakt design.
  • Användarvänliga, logiskt placerade knappar.
  • Klart godkänt ljud.

Negativt

  • Brusreduceringen inte den mest effektiva och...
  • ... i aktivt läge hörs ett högfrekvent sus i bakgrunden.
  • Utgående ljudkvalitet vid samtal.
Skam den som ger sig. New York är tillverkarens enda modell med brusreducering och ger ett helgjutet första inryck. De kommer i antingen svart eller vitt utförande och har en klassisk avskalad design. Ytan är matt och den hopfällbara konstruktionen är flexibel och känns gedigen. Dock saknas möjligheten att vika in kåporna för att kunna göra dem plattare och mindre platskrävande vid förvaring.

Komforten får godkänt – kuddarna är fyllda med memory foam åt det medelmjuka, för att inte säga åt det lite hårdare hållet. Huvudbygeln saknar däremot stoppning vilket resulterar i en något tryckande känsla när vi använder dem under en längre tid.

Urbanista New York

Logiskt placerade funktionsknappar

Funktionsmässigt är New York mycket lätta att hantera. På vänster sida finns en knapp för att aktivera den aktiva brusreduceringen. Det är endast av eller på som gäller, funktionen saknar således både valbara förprogrammerade lägen eller möjlighet att individuellt anpassa intensiteten. Vidare hittar vi här dessutom ljudkabelingången samt på/av-knappen. Vid den högra kåpan är knapparna för volym, spårbyte samt pausa/återuppta uppspelningen placerade. Den sistnämnda hanterar även samtal (svara/avsluta) samt aktiverar telefonens röststyrningsfunktion.

Ljudet är med tanke på prislappen riktigt bra. Luftigt och detaljåtergivningen är bra. Med brusreduceringen aktiverad blir ljudbilden något dovare men i gengäld får basen lite extra skjuts. Några andra direkta försämringar/förvrängningar i musiken märker vi annars inte av. Den största anmärkningen har vi när det gäller telefonsamtal. Det är inga som helst problem att tydligt höra den du har på linjen, men mottagaren har det tuffare. Din röst låter burkigt och det är inte alltid du kan göra dig förstådd då en hel del omgivningsljud läcker in i mikrofonen. 

Urbanista New York

Brusreduceringen tillhör inte de bästa vi stött på. Den tar bort en hel del av det oönskade lågfrekventa bullret, men adderar samtidigt ett mer högfrekvent sus i bakgrunden. Detta är inget du märker av vid musiklyssning men i en tystare miljö och med uppspelningen pausad hörs avvikelsen tydligt.

Specifikationer

Modell: New York
Testad: September 2019
Tillverkare: Urbanista
Anslutning: Bluetooth 4.1, 3,5 mm aux
Batteritid : 16 timmar (med ANC aktiverad), 25 timmar utan ANC
Frekvensåtergivning: Uppgift saknas
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 234 gram
Rek. pris: 1 490 kronor
Pris: Från 750 kronor via Prisjakt

Betyg: 3 av 5