Google har nu presenterat andra generationen av sin smartskärm Nest Hub. Den stora nyheten för den nya upplagan är Sleep Sensing som ska förbättra användarens sömn.

Sleep Sensing använder sig av Googles egenutvecklade radarsensor, Soli, för att fånga upp dina rörelser såväl som din andning när du sover. Funktionen kan också arbeta ihop med ljud, ljus och temperatursensorer för att analysera vad som påverkar din sömn. Sleep Sensing kan också känna av saker som hostningar och snarkningar.

På morgonen har Google Nest Hub sedan gjort i ordning en summering av nattens sömn som ger dig insikt i vad du kan göra för att få bättre sömn. Sleep Sensing kan också kopplas till Google Fit.

Tekniken använder inte någon kamera och datan är anonymserad och används inte för annonsering. Det enda Google Nest Hub känner till är att någon vanligtvis sover på en specifik plats. Ljuddatan som uppstår bearbetas bara på Nest Hub och skickas inte till Google.

Sleep Sensing kommer finnas tillgängligt på Nest Hub som en kostnadsfri förhandsvisning fram tills nästa år.

I övrigt använder Google Nest Hub samma ljudteknologi som Nest Audio och ska ha 50 procent mer bas än föregångaren. Produkten går att använda med bland annat Youtube Music, Spotify, Apple Music, Pandora och streamingtjänster som Netflix, Disney Plus och Youtube TV. Skärmen går att styra genom att ta på luften framför den eller genom Google Assistant.

Nya Google Nest Hub går att förhandsbeställa i USA idag och pris ligger på 99,99 dollar, motsvarande cirka 850 kronor, exklusive lokala tillägg som svensk moms. Vi har inga uppgifter om möjlig svensk lansering i dagsläget.

Läs också: Appen Loóna hjälper dig somna lättare på kvällen 

Google Nest Hub Pris vid test: 757 kr.

Bästa pris just nu: 939 kr