Testad produkt: Outdoorchef Chelsea 420 G
Pris: 2 995 kronor hos Bagaren & Kocken

Vi har genom åren testat ett gäng gasolgrillar från Outdoorchef, alltifrån de klotgrillsformade Minichef och Ascona till fullstora Dualchef. Samtliga högkvalitativa grillar som konstant levererar och alltsedan vi fått in dem för test inte krånglat en endaste gång. En tillverkare som vi tidigare knappt hört talas om har efterhand visat sig vara en av de mest spännande och innovativa tillverkarna på marknaden – Schweiziska Outdoorchef får således leva med högre ställda förväntningar framöver.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Glöm den där billiga klotgrillen från macken, satsa i stället på en mer hållbar lösning i form av en portabel gasolgrill. Chelsea 420 G plockas isär och ihop inom loppet av ett par minuter och övertrumfar även de flesta mer namnkunniga konkurrenterna gällande flexibilitet – ett givet val för grillaren på språng!

Positivt

  • Portabel, monteras snabbt ihop/isär
  • Når snabbt hög temperatur
  • Möjligt att grilla både direkt och indirekt

Negativt

  • Något ranglig konstruktion
  • Saknar avlastningsytor/sidobord
  • Grillgaller i stål 

Brett sortiment av gasolgrillar

I segmentet kompakta gasolgrillar erbjuder Outdoorchef ett gäng olika modeller och de minsta hittar vi i 420-serien. Minichef, som vi testade förra sommaren, samt Chelsea som vi bekantar oss med här. De liknar varandra, inte enbart till utseendet: båda har Outdoorchefs patenterade Easy Flip-trattsystem vilket innebär att du kan grilla antingen direkt eller indirekt. Båda matas även av samma cirkelformade 1-brännarsystem.

Outdoorchef Chelsea 420 G

Där slutar likheterna. Minichef har ett lock med gångjärn och är vidare förankrad i en låg ställning avsedd för att ställas på ett bord eller den tillhörande vagn som finns att köpa till. Chelsea mer lik en traditionell klotgrill med långa ben och har ett avtagbart lock.

Snabb montering

Vad som gör Chelsea 420 G unik är den flexibla konstruktionen. I de flesta andra fall, när vi får in en ny grill för test, är det i stort sett alltid samma sak – runt en timmes jobb för att montera och få allt att fungera. Det ska skruvas här och delar ska passas in där. Här snackar vi minuter! Benen snäpps av och på enkelt och fästs i en cirkelformad ”vagga” som sedan själva grillboxen ska vila i. Genialiskt och en klockren lösning för den som smidigt vill kunna ta med sig en gasolgrill med på utflykten eller ned till stranden.

Outdoorchef Chelsea 420 G

Vikten ligger på totalt 12 kilo och ihopplockad tar den inte alltför stor plats. Outdoorchef erbjuder även specialanpassad väska med bärhandtag för en ännu smidigare transport av grillen. Den rekommenderas om du avser att ta med dig grillen på olika aktiviteter. 

Prestandamässigt levererar Chelsea ordentligt, åtminstone sett till värmeutveckling. När vi tänder pjäsen tar det endast två minuter innan nålen passerat 200 grader och efter ytterligare några minuter är temperaturen närmare 300 grader! Minst sagt imponerade, dessutom mer ekonomiskt då du slipper bränna en massa gas innan du nått lämplig grilltemperatur.

Outdoorchef Chelsea 420 G

Nackdelar då, finns det några sådana? Med tanke på att en så låg vikt som möjligt prioriterats upplevs konstruktionen som något ranglig och det finns trevligare galler att grilla på än ett i porslinemaljerade stål. Sett enbart till hur flexibel och enkel att transportera Chelsea 420 är får den totala grillytan (Ø 39 centimeter) med beröm godkänt, men den känns i minsta laget för att vara den primära grillen för balkongen eller uteplatsen.

M3 rekommenderar
Specifikationer

Modell: Chelsea 420 G
Testad: mars 2021
Tillverkare: Outdoorchef
Antal brännare: en
Max effekt: 4,3 kW
Grillgaller: porslinemaljerat stål
Tändning: piezotändare
Inbyggd termometer: ja
Sidobord: nej
Mått B x H x D: 67 x 95 x 60 centimeter
Vikt: 12 kilo
Garantier: 3 år.
Rek. pris vid test: 2 690 kronor
Pris: 2 995 kronor hos Bagaren & Kocken

Betyg: 4 av 5