Bang & Olufsen har nu presenterat sitt första trådlösa gamingheadset, Beoplay Portal.

Headsetet är gjort i premiummaterial och använder två specialtillverkade 40-millimetersdrivers med neodymium-magneter för att ge en korrekt akustisk reproduktion. Hörlurarna har även Dolby Atmos och surround med låg latens, adaptiv aktiv brusreducering, ett läge där du kan ha brusreduceringen på samtidigt som du hör din egen röst, ett elegant användargränssnitt och en komfort gjord för lång användning.

Hörlurarnas vikt ligger på 282 gram och batteriet på 1200 mAh ska räcka för upp till 24 timmars användning med bluetooth och aktiv brusreducering påslagen eller 12 timmar med Xbox Wireless, bluetooth och aktiv brusreducering. Noterbart är att mikrofonen inte sitter på en bom, utan är inbyggd i själva headsetet. Detta har möjliggjorts med hjälp av flera riktade mikforoner.

Beoplay Portal blir tillgängliga via Bang & Olufsens hemsida och utvalda återförsäljare 29 april och släpps i färgerna "black anthracite", "navy" och "grey mist". Rekommenderat pris ligger på 5199 kronor. En trådlös dongel säljs även separat.

Läs också: AOC:s nya satsning - går in på billiga gamingheadset