Skydda öronen med ljuv musik

BT-kåpa

Altanbygge innebär en hel del sågande och med det även oönskat oljud. För ett behagligare arbetsflöde rekommenderar vi därför dig att införskaffa hörselkåpor. Dessa finns i alla möjliga sorters färger och variationer. En del kommer dessutom med extrafunktioner, som till exempel det här hörselskyddet från Hellberg. Xstream LD skyddar inte bara dina öron, det kan även kopplas till din telefon för att på så sätt spela upp din favoritmusik.

Kostar 1 597,50 kronor hos Proffsmagasinet

Noggrannhet lönar sig

Vattenpass

Ett vattenpass gör livet mycket enklare, särskilt när du bygger en altan. Då kan du med hjälp av ett sådant själv uppskatta att allt ligger plant och ju längre vattenpasset är desto mer exakt blir mätningen. Är du extra noggrann fungerar det dock även med ett mindre vattenpass.

Kostar 1 316 kronor hos Proffsmagasinet

Millimeterprecision med laser

Korslaser

Vissa längre mätningar är betydligt smidigare med hjälp av korslaser. Denna kompakta och robusta maskin från Bosch presterar bra med såväl horisontella som vertikala linjer och nivellerar sig självt på knappa fyra sekunder. Ha dock i åtanke att det kan vara svårt att se lasern om det är för ljust ute.

Kostar från 3 049 kronor på Prisjakt.se

Hantera virket på nolltid

kapochgersåg

Vill du kapa till exakta bitar av virke är nog en kap- och geringssåg det rätta valet. Just denna från Metabo KGS 216 M har inbyggd laser, vilket garanterar exakta snitt. Hög säkerhet utlovas också, då sågbladen sitter fast med en så kallad spindellåsning. Dina fingrar går därmed lite säkrare.

Kostar från 1 890 kronor hos Prisjakt.se

En klassiker du kan lita på

arbetsbänk

Denna hopfällbara bänk tar minimalt med plats och bör finnas i varje seriös hemmafixares hem. Lämplig för både sågning och borrning samt andra hemmafix. Bänken är utrustad med två mdf-brädor, fyra klämmor och har även små hål för förvaring av diverse skruvmejslar och andra prylar.

Kostar 329 kronor hos Bauhaus

Kombinerad borrmaskin och skruvdragare

borrochskruvdragare

En modern och kompakt maskin som laddas via usb-c. Denna kombinerade borrmaskin och skruvdragare är inte bara nödvändig för ditt altanbygge, den kan även assistera dig i andra eventuella småjobb i hemmet. Den kan borra i olika typer av material och är dessutom oerhört lätt att bära med sig (600 gram).

Kostar 1 299 kronor hos Kjell & Company

Dölj skruvarna från omvärlden

lyxverktyg

Vill du ge din nya altan en än mer lyxigare look? Det här monteringsverktyg fäster skruven vid sidan av trallbrädan och därmed får du en altan helt utan synliga skruvskallar. Blir garanterat en snackis bland grannarna!

Kostar 958 kronor hos Bauhaus

Lite gammalt och hederligt arbete har nog ingen dött av

såg

Den klassiska fogsvansen har också en given plats i din hemmasnickarlåda. Passar för det allra flesta typer av sågande och kräver dessutom inte batterier och dylikt – enbart hederligt muskelarbete.

Kostar 69 kronor hos Claes Ohlson