Testad produkt: Hyperx Cloud 2 Wireless
Pris: 1 799 kronor hos Mediamarkt

Till skillnad från dess mer avancerade storasyskon, Cloud Orbit S, är Cloud 2 Wireless sparsamt utrustat med enbart det mest nödvändiga. Batteritiden ligger dock på 30 timmar, vilket räcker mer än väl för gaming och musik under en hel vecka.

Betyg 2 av 5

Omdöme

Hyperx Cloud 2 Wireless är ett godkänt alternativ för dig som bara letar efter en snabb plug and play-lösning. Dessvärre är priset obefogat med tanke på att headsetet är sparsamt vad gäller inställningsmöjligheter. Vänta tills det är på rea eller satsa på dyrare Hyperx-alternativ är vår rekommendation.

Positivt

  • Riktigt lång batteritid
  • Bra bas
  • Snyggt yttre

Negativt

  • Inga equalizer-inställningar
  • Alldeles för dyrt
  • Sitter för tajt

Design och komfort

Cloud 2 Wireless består av två ovala kåpor med mjuk vaddering, precis som vanliga Cloud 2. Dessa hålls fast av två röda, riktigt snygga aluminiumbyglar som är något vinklade inåt. Vissa personer föredrar denna typ av design, men för vår testperson (med huvud modell större) blev det efter ett tag påfrestande. Särskilt med tanke på att utrymmet för öronen är inte det största. Har du redan testat ”gamla” Cloud 2 vet du nog med dig ifall den nya modellen passar eller inte.

Cloud 2 Wireless

Vidare har Cloud 2 Wireless även en ordentlig båge, där undersidan är beklädd med mjuk foaming. Just denna del sitter riktigt bekvämt mot toppen av hjässan. Därför är det synd att headsetet trycker till mot andra delar av huvudet. Helhetsintrycket får sig en rejäl törn, med andra ord.

De få knappar som finns på headsetet är enkla att känna igen med fingertopparna, då de är så pass annorlunda utformade från varandra. Men dessvärre är det just för att funktionerna är så få till antalet, till skillnad från andra headsets. Själva mikrofonen är av hårt gummimaterial som kan böjas fritt efter smak.

Ljudkvalitet

Equalizer-inställningarna går däremot inte att justera och vi får därför nöja oss med ett läge. Här är det basen som utmärker sig, särskilt i actionspel med explosioner och höga läten. I andra scenarion får vi helt enkelt finna oss i att vissa högfrekventa ljud inte är lika hörbara. Ljudet är överlag bra, men hade behövt tillgång till olika ljudprofiler för bästa resultat.

Cloud 2 närbild

Hyperx kör också en egen version av virtuellt surroundljud, som vi givetvis testat med en rad spel. Här fann vi inget att anmärka på, då ljudet mer eller mindre övertygar i likhet med andra virtuella surroundlägen. I övrigt är vi nöjda med att maxvolymen är riktigt hög, samt att mikrofonen fungerat väl under chattsessioner. Trots att ett visst sprakande infann sig i medspelarnas öron.

Funktioner

Dessvärre är det denna punkt som sviker mest. Det finns nämligen ont om funktioner för att anpassa din egen ljudupplevelse. Vi spenderade en halvtimme utan framgång med att försöka få headsetet synligt i Hyperx:s programvara Ngenuity. I dagsläget är det nämligen enbart ett fåtal av företagets produkter som stöds av Ngenuity. Hemsidan listar dock Cloud 2 Wireless, men å andra sidan är själva programmet fortfarande i beta.

Cloud 2 Wireless plus Dual Shock 4

För att ställa in funktioner måste vi därför gräva djupt bland Windows inställningar. Här kan vi bland annat slå på det virtuella surroundljudet. Det betyder också att inställningen enbart fungerar när vi spelar på pc och inte på konsol. Men surround åsido hade en godtagbar lösning kunnat vara förinställda profiler med olika equalizer-värden. Den lösningen har andra billiga headsets, men att Cloud 2 Wireless saknar till och med det, är ett stort mysterium.

Turligt nog är åtminstone räckvidden mellan headset och usb-dongeln godkänd. Det, samt den snygga looken och batteritiden, räddar Cloud 2 Wireless från att floppa. Vilket också är synd med tanke på att gamla, vanliga Cloud 2 en gång i tiden räknades som ett av de bättre alternativen i prisklassen.


Specifikationer

Produkt: Hyperx Cloud 2 Wireless
Testad: April 2021.
Tillverkare: Hyperx
Anslutningar: Usb-dongel (2,4 GHz)
Systemkrav: Pc, Playstation 5, Playstation 4, Switch (dockat läge)
Vikt: 309 gram
Battertid: 30 timmar
Surround: Virtuell 7.1
Räckvidd: Upp till 20 meter
Pris: 1 799 kronor hos Mediamarkt

Betyg: 2 av 5

HyperX Cloud II Wireless

Bästa pris just nu: 1799 kr