Testad produkt: Cleverio Smart Scale
Pris: 499 kronor hos Kjell och Company

Vi har sedan innan testat Anderssons produkter, Netonnets egna märke. Det är inte den enda återförsäljaren som har en egen serie teknikprylar. Cleverio är namnet på Kjell och Companys smarta hemmet-produkter. Här finns allt från smarta lampor till luftrenare, allt uppkopplat och med låg prissättning. Med i utbudet finns såklart även en uppkopplad våg, Cleverio Smart Scale.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Cleverio Smart Scale är inte den bästa vågen vi har testat, men inte heller den sämsta. Det är ett helt klart prisvärt alternativ som erbjuder mycket data, med ett snyggt och slimmat yttre. Men det hade krävts en mindre förvirrande app för att rekommendera Cleverio Smart Scale.

Positivt

  • Slimmad design
  • Mycket hälsodata för pengarna
  • Kompatibel med både Apple hälsa, Google Fit och Fitbit
  • Informativ skärm men…

Negativt

  • …Går inte att konfigurera skärmen
  • Förvirrande formuleringar i appen

Smart Scale må ha en prislapp som är i billigaste laget, men designen är bland de lyxigaste vi har sett. Här är skärmen integrerad i själva glasytan, så att den inte syns när skärmen stängs av. Den är även en av de lättaste vågarna i testet, vilket gör det enkelt för dig som till exempel vill stuva undan vågen mellan vägningarna.

Snygg och smidig

Skärmen är inte bara diskret utan även riktigt informativ. Här finns information om bmi, hur din vikt förändrats över tid och så vidare. Tyvärr går det inte att konfigurera vilken av all information som ska visas vid mättillfället. I stället rabblas alla mätvärden upp, vilket leder till att vågen ofta får lysa i sin ensamhet efter att vi helt sonika klivit av och gått vidare med dagen.

Cleverio Smart Scale
Cleverios skärm är snyggt integrerat i glasytan och riktigt informativ.

Själva mätningen går däremot snabbt och smidigt. Vi behöver inte byta position på vågen och har inte heller några problelm med att vågen inte känner igen personen vid mättillfället. All data finns sedan i den tillhörande appen, som du inte behöver ha igång vid vägningstillfället.

Oklara besked

Cleverio använder appen Smart Life, det vill säga samma app som den smarta vågen från Nedis vi tidigare har testat. Vi får med andra ord samma oklara formuleringar och väldigt lite hjälp med vad de olika benämningarna betyder och vad det är som ska eftersträvas.

Under till exempel Fat-free Boy Weight står det att "kroppsvikten efter att ha tagit bort kroppsfettet reflekterar personens hälsa i viss grad", helt utan närmare förklaring och det säger ingenting om din hälsa. Läs vårt test av Nedis smarta våg om du vill ha fler exempel på otydligt formulerade fraser.

Cleverio Smart Scale App
Cleverios tillhörande app fungerar riktigt bra, men beskrivningarna och informationen lämnar en del att önska.

Bortsett från förvirrande information fungerar däremot appen riktigt bra. Mängden data är det inget fel på. Här får du alla mätvärden du kan tänka dig, från olika fettmängd till proteinhalt. All information presenteras på ett snyggt sätt, såväl dagens mätvärden som grafer som visar förändringen över tid. Appen är kompatibel med såväl Apple hälsa, Google Fit och Fitbit, vilket bör ringa in de allra flesta. Det hade varit önskvärt om appen även funnits tillgänglig på svenska.

Specifikationer:

Testad: Mars 2021
Tillverkare: Cleverio (Kjell och Company)
Sensorer: Vikt, bioimpedans.
Omfång: 5-180 kg.
Anslutning: Bluetooth, wifi (enbart 2,4 Ghz. Har tillhörande mobilapp.
Storlek: 300 x 300 x 22 mm, 1,5 kg.
Rek. pris: 499 kronor.
Pris: 499 kronor hos Kjell och Company

Betyg: 4 av 5