Missa inte: Här hittar du våra testade elsparkcyklar


Välj proffsalternativet direkt

Mi Pro 2 elscooter

Xiaomi gör som bekant allt från mobiltelefoner till tv-apparater och uppenbarligen även elscootrar. Deras populära Pro-modell har nu uppdaterats med reflexer på fram- och baksida samt sidoreflexer. Vidare har även displayen för hastighet bytts ut mot en större som rymmer ännu mer information. Och som om det inte vore nog är hjulen mer tåliga än någonsin. En intressant detalj är att scootern lagrar energin som skapas när du bromsar och omvandlar den sedan till drivkraft. Framtiden, någon?

Kostar från 5 490 kronor på Prisjakt

Budgetmodell med det mest nödvändiga

Mi Essential elscooter

Xiaomi erbjuuder också en billigare variant, den så kallade Essential-modellen. Scooterns batteri har något lägre kapacitet och klarar därmed inte lika långa sträckor (20 km mot Pro-modellens 45 km). I övrigt är den byggd av samma aluminiumlegering som gör den enkel att fälla ihop och bäras med överallt.

Kostar från 2 978 kronor på Prisjakt

För pendlare

Segway Ninebot elscooter

Minns ni Segway? De är tillbaka, i scooterform. Och med sig har de bland annat denna modell, Ninebot Max G30, vars främsta egenskap är att den når hela 65 km på en laddning. I övrigt är scootern också utrustad med fram- och bakljus, slanglösa däck och ett antal olika lägen anpassade för just din körning.

Kostar 7 959 kronor hos Tretti

En snabbladdad lättviktare

Denver elscooter

Vad sägs om en elscooter med laddningstid på max tre timmar? Denvers scooter väger blotta 8,9 kg och har en räckvidd upp till 12 km. Med andra ord – perfekt om du vill ha en scooter för kortare sträckor runt närområdet. Maxhastigheten är 20 km/timme och på framsidan finns ett starkt led-framljus monterat, ifall du vill avisera om din närvaro på cykelbanan.

Kostar 2 169 kronor hos Whiteaway

Istället för drömbilen

Maserati elscooter

Har du alltid velat äga en Maserati? Nu kan du få det nästbästa, en Maserati-certifierad elscooter. Med det kraftfulla batteriet från LG får du en räckvidd på 25 km och en maxhastighet på 20 km per timme. Det som utmärker Maseratis elscooter från andra är att den har en maximal lastvikt på 120 kg (gentemot 100 kg). Är du ett muskelberg är detta därför det perfekta fordonet för transport till och från gymmet.

Kostar 6 590 kronor hos Mediamarkt

Den säger bara ”klick”!

Model One elscooter

Unagis elscooter The Model One satsar på minimalistisk design, helt utan synliga kablar. Styret är dessutom tillverkat av magnesiumlegering, vilket gör scootern oerhört lätt att bära med sig i hopfällt läge. Detta aktiverar du med en patenterad klickfällning som håller det fällda styret ordentligt på plats.

Kostar från 10 490 kronor på Prisjakt

En helt vanlig elscooter för helt vanliga dagar

E-way elscooter

Ibland behövs inte alla extradetaljer och fina marknadsföringsord – allt vi vill ha är en helt vanlig elscooter som gör jobbet. Som denna från E-Way, med en räckvidd på 20 till 25 km på en laddning, tre olika hastighetsinställningar samt solida däck. Och dessutom kompatibelt med E-Ways app, där du ser allt från körstatistik till batteristatus.

Kostar 4 690 kronor hos Whiteaway

Elscootrarnas Rolls Royce?

Zero X10 elscooter

Letar du efter en elscooter som gör lite mer än genomsnittet? Då kanske Zero 10X är något för dig. Den kan nämligen ta sig över terräng andra scootrar inte kan, tack vare dubbla motorer och hydrauliska dämpning. Du har även möjlighet att välja mellan olika batterityper beroende på ditt ändamål, där räckvidden varierar mellan 80 och 110 km. Glöm bara inte att den tillåtna maxhastigheten på allmänna vägar fortfarande är 20 km per timme.

Kostar från 14 490 kronor på Prisjakt


Missa inte: Här läser du våra tester av elsparkcyklar