De senaste åren har toppskiktet i Counter-Strike: Global Offensive präglats av spelare och lag från Europa. I ett försök att ändra på detta inledde den amerikanska organisationen Cloud9 en ambitiös satsning på ett transatlantiskt lag.

För ett halvår sedan anlitades kommentatorn och analytikern Henry "HenryG" Greer som manager och tränare. Han gavs väldigt fria tyglar och stora summor spenderades för att värva spelare till det potentiellt nya topplaget.

Men satsningen skulle visa sig bli kortvarig. I slutet av mars blev lagets spelare placerade som inaktiva och under tisdagen stod det klart att HenryG lämnar organisationen. Satsningen som gjordes drabbades hårt av den pågående pandemin då väldigt få turneringar spelades på andra sidan Atlanten, och laget kunde därför inte stadga sig och hitta möjligheter för att stärka lagandan.

Cloud9 har heller inte kunnat prestera på den nivå som önskades efter en sådan stor satsning. Organisationen har därmed valt att pausa sin CS:GO-satsning, men hoppas på att kunna återinföra den igen när pandemin stabiliserats.