Spotify har nu utan större pompa och ståt börjat rulla ut en ny funktion för röststyrning, "Hey Spotify", till sin app, rapporterar Techcrunch.

Android-användare ska ha underrättats om den nya funktionen med en push-notis som uppmanar dem att ge Spotify åtkomst till mikrofonen om de vill använda verktyget. Funktionen ska även hålla på att rullas ut till IOS.

Efter uppdateringen dyker en ny mikrofon-knapp upp vid sökfältet i appen som används för att aktiverar röststyrningen. Funktionen kan även startas genom att säga "Hey Spotify".

Användare kan be Spotify spela upp specifika låtar, album och artister. Det går också att stoppa, pausa och byta spår med rösten. Röstdata och annan information skickas till Spotify och kan användas för att utveckla funktionen och ge vissa användare relevanta annonser. Datan kan också delas med andra tjänsteleverantörer så som molnlagringstjänster.

I dagsläget verkar det som att samtliga användare har tillgång till röststyrningen oavsett om de är gratis eller betalanvändare.

Läs också: Spotify får fler personliga spellistor