Lenovo har nu presenterat sin nya gamingmobil Legion Phone Duel 2. Mobilen drivs av en Qualcomm Snapdragon 888 5g-processor, har ett minneschipp med upp till 18 gigabyte LPDDR5-minne och lagring upp till 512 gigabyte UFS 3.1.

Legion Phone Duel 2 är också utrustad med ett nytt kylsystem med Twin Turbo-fläkt som ska klara av långa speltider med hög prestanda och stabil bilduppdatering. Octa-trigger-knappar och Dual Haptix lovar sedan att ge en konsolspelsliknande känsla.

Skärmen på 6,92 tum är en amoled HDR 10 Plus med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och 720 Hz Touch Sampling Rate. Skärmen förstärks även av den AI-drivna Pixelworks i6-prorcessorn och är utrustad med teknik för att minska ögontrötthet. Mobilen använder också Advanced Technology Architecture för att optimera spelande i landsskapsläge.

Mobilens pop-up-selfiekamera på 44 MP kan även användas för att streama medan du spelar. Fyra AI-optimerade och brusreducerande mikrofoner ska samtidigt se till så ljudet är klart.

Legion Phone Duel 2 använder sig av dubbla batterier med en totalkapacitet på 5500 mAh och 90W snabbladdning. Under optimala förhållanden ska mobilen kunna laddas full på 30 minuter.

Legion Phone Duel 2 kommer i två färger, svart och vitt, varav både har RGB sports-belysning. Mobilen släpps i maj 2021 och 16GB/512GB-modellen med laddningsdocka har ett rekommenderat pris på 999 euro. Modellen på 12GB/256GB, utan extra laddningstillbehör, har ett rekommenderat pris på 799 euro.

Läs också: Vi testar ROG Phone 5 - Tung prestandamobil med fokus på spel