Många av oss lever nu i en verklighet där vi hasar till jobbet i tofflorna och sitter böjda över köksbordet när vi måste skriva något klokt till kollegerna. Men så är det ju det där med möten. De flesta av oss har listat ut hur vi ska rigga datorn så den inte filmar oss i grodperspektiv och insett att ljussättning faktiskt spelar roll om någon ska se oss.

Men ljudet är ofta sådär. Om det inte är hushållsmaskiner och familjemedlemmar som för oväsen så vi inte hör kollegerna, är det istället de som inte hör oss därför att mikrofonen plockar upp allt utom vår röst. Det är hög tid för att par trådlösa hörlurar som stänger ute oväsen och som har riktade mikrofoner som plockar upp din röst. Med andra ord ett headset, vilket som en bonus även funkar bra för att lyssna på föredrag och podcasts.

Läs även: 16 headsets för gaming

Audio Technica ATH-ANC500BT
Foto: Audio Technica

Audio Technica ATH-ANC500BT

Bekväma lurar från ljudmästarna på Audio Technica med aktiv brusreducering som stänger ute det mesta av oväsendet. Även skönt att slå på när du bara vill koncentrera dig och ha tyst omkring dig. Batteriet håller 20 timmar med både trådlös användning och brusreducering påslaget. Har fysiska knappar för att svara i telefon och justera volymen.

Pris: 649 kronor hos Webhallen

Jabra Elite 45h
Foto: Jabra

Jabra Elite 45h - bra samtalsljud

Jabra 45h passar användaren som ofta är på språng och som samtidigt inte vill tumma på kvaliteten vare sig det gäller uppspelnings- eller samtalsljud. Det smidiga formatet, liksom brutal batteritid, kompenserar till viss del för avsaknaden av vissa funktioner och sammantaget kan vi bara konstatera att Elite 45h har förutsättningarna för att kunna attrahera en och annan jobbpendlare framöver.

Pris: 649 kronor hos Power
Läs vårt test av Jabra Elite 45h

JBL Live 650BTNC
Foto: JBL

JBL 650BTNC - välljudande 

JBL Live 650BTNC är i vårt tycke ett par riktigt välljudande hörlurar i mellanprisklass med en del smarta och användningsbara funktioner. Batteritiden är klart godkänd och hörlurarna är bekväma även under en längre tid. Priset har sjunkit rejält sedan testtillfället vilket gör att vi justerar upp betyget ett snäpp.

Pris: 979 kronor hos Kjell & Company
Läs vårt test av JBL 650BTNC

Marshall Major III BT
Foto: Marshall Headphones

Marshall Major III Bluetooth

Tuffa lurar som även utstrålar för den du pratar med att du är en tuffing de inte kan sätta sig på. Mycket bra batteritid på 30 timmar. Normalt sett ett par lurar vi skulle rekommendera för den mycket musikintresserade, men nu dumpar Marshall priset så mycket att du mycket väl kan skaffa dem "bara" för att ha videokonferenser med.

Pris: 496 kronor his Elgiganten
Läs vårt test av Marshall Major III Voice

Philips TAPH802
Foto: Philips

Philips TAPH802 - affärslurarna

Lite mer påkostade hörlurar som börjat halka ned såpass i pris att de passar in i sällskapet. Gjorda för att vara bekväma under längre stunder och håller hela arbetsveckan på en laddning. Har fysisk flerfunktionsknapp för att hantera samtal. Den inbyggda mikrofonen har ekoreducering för klarare samtal.

Pris: 1 114 kronor hos Proshop

Sennheiser HD350BT
Foto: Sennheiser

Sennheiser HD 350BT - bekväma

En supermodern modell från välrenommerade Sennheiser till ett överkomligt pris. Bluetooth 5.0 och låg fördröjning undviker eftersläpningar i ljudet. Stora kåpor och rejäl vaddering gör dem bekväma även längre stunder. Och med 30 timmars batteritid kan du använda dem nästan alla dagar hela arbetsveckan. Har även röstassistent och smartmobil-app för att skräddarsy funktionerna.

Pris: 914 kronor hos Proshop
Mer information: Sennheiser

Sony WH-CH710N
Foto: Sony

Sony WH-CH710N - dämpar oväsen

Med beprövad brusreduceringsteknik från testvinnande Sony WH-1000XM4 dämpar även Sonys billigare lurar förvånansvärt mycket oväsen. Med appen kan du anpassa funktionerna och styra röstassistenten. Batteriet räcker hela 35 timmar på en laddning och kan snabbladdas 10 minuter för en timmes användning. Sony lovar även klarare röstkvalitet vid samtal, inklusive videokonferenser.

Pris: 990 kronor hos Netonnet

Urbanears Plattan 2 Bluetooth
Foto: Urbanears

Urbanears Plattan 2 Bluetooth

Urbanears Plattan 2 Bluetooth är lätta, bekväma, snygga och låter bra. De har en bra batteritid på 30 timmar och finns att få i många färger. Hade de bara haft bättre ljud, varit aningen bekvämare och haft en medföljande ljudkabel hade de kunnat bli bäst i test när vi jämförde sju trådlösa hörlurar.

Pris: 499 kronor hos Kjell & Company
Läs vårt test av Urbanears Plattan 2 Bluetooth


Läs även: Test av webbkameror för bättre videomöten