Testad produkt: 1More True Wireless ANC
Pris: Cirka 1 317 kronor hos Amazon Sverige

För ett tag sedan testade vi budgetlurarna 1More Pistonbuds och blev positivt överraskade av hur bra de lät med tanke på prislappen. Nu testar vi storasyskonet 1More True Wireless ANC och blir återigen överraskade. Men tyvärr negativt denna gång.

Betyg 2 av 5

Omdöme

1More True Wireless ANC lever tyvärr inte upp till förväntningarna och är med tanke på prislappen på 1 230 kronor inte särskilt prisvärda. De har visserligen bra brusreducering och hyfsad batteritid, men varken ljudet, passformen, vikten eller touchkontrollerna imponerar.

Positivt

  • Trådlös laddning
  • Bra brusreducering
  • Bra batteritid

Negativt

  • Tunga
  • Tveksam passform
  • Tveksam ljudkvalitet
  • Dåliga knappar/touchkontroller

Tung laddosa

Det första vi noterar hos 1More True Wireless ANC är den visserligen gedigna, men anmärkningsvärt tunga, laddosan i metall. Den väger 60 gram utan hörlurarna, att jämföra med exempelvis 1More Pistonbuds 43 gram eller Andersson TEW-3100:s 37 gram. Visserligen en liten skillnad i antalet gram, men en rätt stor skillnad procentuellt.
Även själva hörlurarna är tyngre än genomsnittet, med en vikt på 9,5 gram styck (mer än dubbelt så mycket som 1More Pistonbuds).

Och precis som för 1More Pistonbuds är laddningsindikatorerna något otydliga. Indikatorn på dosan har bara en diod och visar om laddning pågår (dioden lyser orange) eller är klar (dioden lyser grönt). Hur mycket batterikraft som återstår visas alltså inte.

Glädjande är däremot att laddosan har stöd för trådlös laddning. Även antalet medföljande ”pluppar” är positivt (nio par i olika storlek och utformning).

Men det stora antalet ”pluppar” till trots är passformen för 1More True Wireless ANC ändå tveksam. Okej, som vi brukar tjata om är detta något högst individuellt, men för 1More True Wireless ANC vågar vi påstå att det även är något generellt med tanke på deras utformning och vikt.

1More True Wireless ANC
Det medföljer en mängd pluppar i olika storlek och utformning.

Bra brusreducering

1More True Wireless ANC är försedda med en kombo av knappar och touchkontroller som visserligen är funktionsrika, men tyvärr inte särskilt känsliga. Mer än en gång misslyckas vi med det vi vill göra, vare sig det handlar om att höja volymen, pausa musiken eller ta emot ett samtal.

Även ljudet visar sig vara en besvikelse. Det är smått grötigt och basen är förhållandevis svag och tunn. Med tanke på prislappen hade vi förväntat oss mycket mer.
Däremot visar sig brusreduceringen fungera utmärkt. Och även telefonsamtalen fungerar ypperligt. Vi upplevde inga som helst störningar under telefonsamtalen under vårt testande och personen i andra änden av luren hade heller aldrig några svårigheter att höra vad som sades.

Batteritiden är också bra. Med en fulladdad dosa går det att få ut upp till 22 timmars musikspelande, med upp till sex timmars lyssnande per laddning av hörlurarna (utan anc, fem timmar med anc påslaget).

Specifikationer

Produkt: 1More True Wireless ANC
Testad: April 2021
Tillverkare/kontakt: 1More, usa.1more.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant)
Färger: Svart
Vikt (två hörlurar): 19 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 60 gram
Storlek laddosa: 8,1 x 3,0 x 3,8 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 22 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 6 timmar
Räckvidd: Upp till 10 meter
Pris: Cirka 1 317 kronor hos Amazon Sverige

Fler hörlurstester:

Betyg: 2 av 5