Facebook-dotterbolaget Oculus har en ny uppdatering på gång till sitt senaste vr-headset Quest 2 som kommer ge en rejäl prestandahöjning för pc-spelare.

Version 28 av mjukvaran kommer för det första höja maximala uppdateringsfrekvensen från 90 till 120 hertz, vilket gör upplevelsen i snabba spel mindre kräkframkallande. En annan nyhet är Air Link, en teknik som gör det möjligt att ansluta helt trådlöst till datorn – om ditt wifi-nätverk är snabbt nog.

Oculus säger att du fortfarande kan använda den särskilt framtagna Oculus Link-kabeln för en stabil anslutning mellan headset och dator om det trådlös leder till lagg. Du bör vara mindre än sex meter från routern för att Air Link ska fungera optimalt.

Företaget har även presenterat nyheter i Infinite Office, den virtuella kontorsfunktionen som ingår i Oculus Home. Du kommer till exempel kunna synka ditt fysiska skrivbord och riktiga tangentbord med vr-världen, så att du se hur dina virtuella händer skriver på ditt virtuella tangentbord i synk med hur dina verkliga händer skriver på det verkliga tangentbordet.

Detaljer om hur du som har Quest 2 kan aktivera funktionerna när uppdateringen har släppts hittar du i företagets blogginlägg om nyheterna.