Tänk på att allemansrätten inte är densamma för elcyklar som för "vanliga" cyklar, om du cyklar i naturen.

Testade elcyklar
Bästa elcykel
Bästa elcykel dam


Cykla för glatta livet

Lifebike Elcykel mountainbike

Våren innebär inte bara ljusare tider, utan även mer behagliga temperaturer för exempelvis cykelturer. Varför inte då ta dig an en utmaning och äntra skogen? Med Lifebikes elmountainbike av modell HT Speed G7 klarar du av de flesta underlagen. Maxhastigheten är 25 kilometer per timme och du når 4–7 mil på en laddning. Shimano-växlar och lcd-display ingår, men stödet får du köpa till själv.

Kostar 18 995 kronor hos Elcykelvaruhuset

Dämpa 40-årskrisen

Merida elmountainbike

En del köper lyxiga bilar när de når en viss ålder. Var den som istället sticker ut genom att köpa en elmountainbike från Merida. Den här cykeln har dessutom det passande namnet Eone-Forty 4000. 2020-modellen är elassisterad till fullo och har även ett integrerat batteri, som inte syns för det nakna ögat. Ett batteri som laddas upp på bara fem timmar och ger dig en räckvidd på 50–80 kilometer.

Kostar 45 999 kronor hos Elcykelvaruhuset

Kör i turbofart

Specialcykel elmountainbike

Denna vrålsnygga elmountainbike kostar en hel del, men ger å andra sidan inte ens intrycket av att vara eldriven. Allting finns integrerat i en särskilt framtagen ram för eldrivna mountainbikes. Motorn är specialdesignad för just denna cykel och levererar 250W. Batteriet är särskilt framtaget och ger dig en räckvidd på 5–8 mil. Dessutom har denna elmountainbike även en lcd-display med möjlighet att paras med andra bluetooth-tillbehör.

Kostar 54 999 kronor hos Elcykelvaruhuset

Feta däck för ännu fetare utflykter

engwe elmountainbike

EP-2 från Engwe är en så kallad ”Fat tire” elmountainbike, och precis som det låter är det däcken som utmärker sig. Med sin motor på 500W tål den en del uppförsbackar. Dessutom kan du växla mellan tre olika lägen, beroende på underlaget. Eller hur mycket du vill anstränga dig för stunden.

Kostar 35 844 kronor hos Cdon

Inte ens snön är ett hinder

finsk cykel elmountainbike

Åtminstone inte med denna ”fat tire” elmountainbike i de finska färgerna, specialutvecklad för att klara snöunderlag. Denna cykel klarar också en maximal lastvikt på 150 kilo, vilket bådar gott för alla som behöver träna men är rädda för att cykeln inte kommer att hålla. Eller muskelberg som bara behöver en bra elmountainbike.

Kostar 42 548 kronor hos Cdon

En rik elmountainbike

GuldMTB elmountainbike

Okey, kanske inte riktigt. Men Rich Bits TOP-022 har ett guldpläterat styre som utstrålar lyx. Kombinerat med den ursnygga gulsvarta looken och den kraftfulla motorn på 1000W har du en cykel som inte liknar något annat. Även denna cykel är anpassad för att klara av snön, men också regn, rusk och lera. Utan att du behöver bry dig om att de elektriska komponenterna ska skadas.

Kostar 36 679 kronor hos Cdon

En björn du kan lita på, seriöst

Björncykel elmountainbike

Låt inte namnet lura dig. Bear Peak Power 2.0 från Serious är seriöst ett av de mer säkra alternativen. Detta tack vare de hydrauliska Shimano-skivbromsarna, som låter dig behålla kontrollen i extra branta backar. Om den däremot klarar av att cykla ifrån en riktig björn, eller om du bara gör dig själv en björntjänst genom att köpa den, förtäljer inte historien.

Kostar från 29 265 kronor på Prisjakt.se