Audi har nu presenterat sin nya konceptbil Audi A6 e-tron i samband med Auto Shanghai 2021. Bilen beskrivs som en föregångare för en ny uppsättning helelektriska produktionsbilar från Audi. Bland annat använder sig den fyradörrars, helelektriska "sportback"-lyxmodellen av den nya plattformen Premium Platform Electric (PPE) som kommer få premiär under 2022.

Audi A6 e-tron kan snabbladdas upp till 250 kW och har en räckvidd på över 700 km (baserat på WLTP-standarden). På tio minuter ska batteriet kunna laddas för 300 kilometers körning och på mindre än 25 minuter ska batteriet kunna gå från 5 till 80 procent. Bilen ska också kunna göra 0 till 100 km/h på mindre än fyra sekunder.

Bilen representerar också ett helt nytt designkoncept som bara delar dimensionerna med tidigare A6-bilar. Fordonet mäter 4,96 meter på längden, 1,96 meter på bredden och 1,44 meter på höjden medan hjulen är på 22 tum. Den nya designen ska innebära en luftmotståndskoefficient på 0,22 cW vilket är lägst någonsin för en elbil i C-segmentet. Den låga cW-värdet innebär mindre energiförbrukning vilket leder till längre räckvidd för bilen. Även färgen på bilen ska bidra till lägre energiförbrukning genom att kupén inte värms upp så lätt så att luftkonditionering behöver användas.

Utöver det har bilen tre små högupplösta led-projektorer inbyggda i sidan som gör om marken under dem till en scen när dörrarna öppnas. Små ljuseffekter kan också skriva ut hälsningsmeddelanden och ljusen kan också varna cyklister i närheten för att en dörr håller på att öppnas. Audi A6 e-tron har också en led-headlight som kan användas för att projicera en bild på en stor yta så att föraren exempelvis kan spela tv-spel på stor bild medan den väntar på att bilen laddas.

Läs också: Harlem E-Go 2021 - Elyckel som kalrar backarna galant